View Single Post
Eski 14-09-2007, 08:31   #83
miskenacar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 17
Günaydın Feyzan

Önce ilginiz için teşekkür ederim.
- Elektrik borularını seçmemin nedeni öncelikle daha ucuz olmaları ve de üstelik daha etli olmaları. Oturduğumuz semte yakın bir yerde damla sulama sistemi için borular ve diğer aparatları imal eden bir kuruluş var, gidip görüştüm ve boruları gördüm. Ben aşağı yukarı 15 yıldır yirmi üç dönümlük arazinin her yerine çeşitli çaplarda elektrik boruları ile dağ çeşmesinin arık suyunu ulaştırıyorum ve şimdiye kadar herhangi bir ciddi sorun yaşamadım. Tabi 90 dereceyi geçen boru kıvrılmalarında bazı yırtılmalar kaçınılmaz oluyordu ama o kadar. Yaz kış açıkta duruyorlar ve güneşe karşı dayanıklılıkları da iyi. Ahi2 marka 14mm'lik boruları yeni keşfettim, metresi 14 kuruş. Damla sulamanın boruları ise yerinden fabrika çıkış fiyatı 26 kuruş.

- Evet, nozüller vidalı ve ayarlı olanlardan. Bu haftaya kadar sulamayı şarzlı matkapla açtığı deliklerden doğrudan yapıyordum. Bu hafta muslukları takacağım anı heyecanla bekliyorum. 100 tane aldım, umarım montajda zorluk çıkarmazlar.

- Bağlantı yerlerimin ve ekleme aparatlarımın resimlerini göndermeye çalışacağım. Tamamen kendi buluşlarımdır ve patenti tüm doğa severlerindir.

Saygılarımla

miskenacar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön