View Single Post
Eski 03-01-2018, 12:51   #241
NAZZOZZ
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 15-04-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Hoya Carnosa unlu bit-pamuklu bit mücadelesi

[QUOTE=Mine Pakkaner;299349]Pamuklu Bit -Unlu Bit Mücadelesi
Zirai mücadele ilaçları ile elbette bu zararlı ile savaşırız. en yakın yetkili zirai ilaç bayisine danışıp ilaç alabiliriz. Peki evde ne yapabiliriz?[INDENT]1. Hemen arap sabunlu zeytinyağlı solüsyonu hazırlar püskürtürüz.


1 lt suya 2 çorba kaşığı arap sabunu eritin içine 2 kaşık sıvı yağ koyun, 3 diş sarımsağı da ezin, karışıma ekleyin (sarımsak kokusu size kötü geliyorsa koymayabilirsiniz ancak böcekler üzerinde kaçırıcı etkisi var.)

Bu solüsyonu çalkalayarak kullanın. Yoksa yağ yukarı çıkar, püskürtücünün hortumu dipte olduğu için sadece sabunlu su atmış olursunuz.

************************************************** **********
Bu forumda emeği geçen herkese ama şu an özellikle Mine Pakkaner hanıma çok teşekkür ederim.
Sabah, balkonumun tavanındaki iplere dahi sardığım onlarca sürgünü dallara dönüşen kocaman hoya carnosamda beyaz bir leke görüp sonra onun hangi tür olduğunu öğrenip sonra da ona göre bir karışım hazırlamama vesile olan bu foruma minnettarım.

3 tane unlu bit bitlerden farklı 3 yerde de beyaz yapışkan pamuk gibi minik oluşumlar buldum (unlu bit pamuklu bit ayrı şeyler mi diye araştırdım aynı olarak bilgi verilmişti okuduğum her kaynakta )ve temizledim sonra da bu arapsabunlı karışımı tüm bitkiye boş yer bırakmamaya dikkat ederek püskürttüm.Toprağın üzerini kapatmayı unuttum toprağa da akan bu karışım toprakta eğer varsa bu canlıyı öldürür mü bilmiyorum.
Bu sabah dünyam başıma yıkılmıştı kaç yıldır toz değmedi benim güzel mum çiçeğime bu yaratık nerden geldi bilmiyorum kapalı balkonda
Deneme yapmadan tüm bitkiye uyguladım başka daha zararsız bir alternatif olmadığı için risk aldım.
Gelişmeleri paylaşacağım.Umarım bu bit yokolur ve hoya’m bitten veya karışımdan zarar görmez.
Herkese sevgi ve saygılarımla

NAZZOZZ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön