View Single Post
Eski 28-12-2017, 17:56   #329
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi viyol Mesajı Göster
Merhaba,
Kaktüsümde bir yamulma meydana geldi neden kaynaklanıyor acaba ne yapabilirim. Bir de gövdesinden beyaz bir şey püskürtüyor o kadar fazla ki durduğu yerin etrafı batıyor bunun da nedeni nedir acaba ?? Kaktüs uzmanı arkadaşla yardımcı olursa bilgi verirse sevinirim .
Arkadaşımızın söylediği doğru. Kaktüsünüzü unlu bit sarmış. Toprağın su almaması ve elinize dikenlerin batmaması için beşaltı kat naylon sararak ters çevirip su altında eski bir diş fırçası yardımı ile unlu bitleri hiç bir şey kalmayıncaya kadar temizleyin. Yeniden çıkarlar ise aynı şeyi yeniden yapın.

Kaktüsünüz kupa içinde olması, muhtemelen torfa dikili olması, suyun tahliye olmaması nedeni ile çürümeye başlamış olabilir. Yukarıdaki uygulamayı yaptıktan sonra eğer kaktüsünüz yaşıyor ise biraz kumlu geçirgen bir toprak ile tahliye delikleri olan bir saksıya nakledin isterseniz. Kaktüsünüzü kurtarma durumunuz olur. Unlu bitler kupa içinden çıkardığınızda saksının, kupanın aralarında da olduğunu muhtemelen görürsünüz. Onların da temizlenmesi gerekir. Unlu bit toprak içinde saksı içi ve alt kısımlarında da ürediğini düşünüyorum. Çok zor temizleniyor. Zaman zaman kontrol edin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön