View Single Post
Eski 20-12-2017, 19:37   #20
Yücel Özlem
Ağaç Dostu
 
Yücel Özlem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 3,116
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Poizer Mesajı Göster
Yaşadığım il ağaç açısından çok zayıf durumda. Bu durumu kendime vazife edindim. Öncelikle bir liste yapmaya karar verdim. Bu listeye göre çevreme bilgi vermek ve bu ağaçların dikilmesini sağlamak istiyorum. Çünkü sürekli diken yapraklı türler dikilmiş. 50 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen yetişkin insan boyuna gelemeyen ağaçlar olmuş. Listeninin hazırlanması için Torku'nun dikmiş olduğu ağaçlara baktım.

Bu konuda tecrübem ve bilgim çok az olduğu için siz değerli agaclar.net üyelerimizin katkılarıyla bu listeyi yenilemek ve değiştirmek istiyorum.

Teşekkür ederim.

İyi günler
Ankara için eşsiz bir kaynak.
" Ahmet Demirtaş, Ankara`nın Ağaç, Ağaççık ve Çalıları"
Krsal evre
Kitabın tanıtım yazısı:

"Ankara denilince ilk olarak İç Anadolu bozkırlarının ortasında sınırlı sayıda bitkinin yetiştiği büyük bir kent akla gelir. Çevreye biraz dikkatli bakıldığında durumun hiç de böyle olmadığı, bitki çeşitliliği yönünden varsıl bir kent olduğu kolaylıkla anlaşılır. Ankara`da yetişmez sandığınız manolya, defne, zeytin, zakkum, sığla, yasemin, fıstık çamı gibi bir çok ağacı/çalıyı ilk gördüğünüzde hem şaşırır hem de sevinirsiniz.

Derneğimizce yayımlanan Ahmet Demirtaş`ın ANKARA`NIN AĞAÇ, AĞAÇÇIK ve ÇALILARI kitabı bizlere oldukça şaşırtıcı farkındalıklar yaratma olanağı sunuyor: Ankara`nın parklarında bahçelerinde, caddelerinde sokaklarında, gecekondu mahallelerinde, eski / yeni semtlerinde karşımıza çıkabilecek ağaç ve çalıları tanıtmakla kalmıyor; Elmadağ`dan Nallıhan `a, Kızılcahamam`dan Şereflikoçhisar`a Ankara`nın kırsal alanlarında, köylerinde/mahallelerinde, dağlık ve ormanlık bölgelerinde, bozkır-orman ekosistemleri geçiş zonlarında görme şansı bulabileceğimiz odunsu türler hakkında da ayrıntılı bilgiler sunuyor.

Ahmet Demirtaş bir orman mühendisi… Her orman mühendisinin böylesi bir çalışma yapacak bilgi birikimine sahip olduğunu düşünürseniz, yanılırsınız. Kendisi Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği’nin 25 yıldır süren Dendroloji (Ağaçbilim) Okulu’nun gönüllü “hoca”larından... Ankara ve çevresini karış karış gezip fotoğraflama merakı da eklenince, görsel yönü de zengin böylesi bir kitap ortaya çıktı. Kitap, Ankara’nın kentiçi ve çevresindeki doğal ve egzotik 250 kadar ağaç, ağaççık ve çalı türünü dendrolojik ve ekolojik özellikleri ile birlikte bilimsel bir çerçevede tanıtmakla kalmıyor, zengin görsel içeriğiyle bu alanda ülkemizde önemli bir boşluğun doldurulmasına da katkıda bulunuyor.

Kitabı edinmek isteyenler kirsalcevreormancilik@yahoo.com adresine yazabilirler."


Düzenleyen Yücel Özlem : 12-01-2018 saat 03:51
Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön