Konu: sümbül
View Single Post
Eski 20-12-2017, 12:18   #1496
wakan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-06-2016
Şehir: Bodrum
Mesajlar: 237
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abor Mesajı Göster
birde şöyle bişey duydum çiçekler solunca yeşil aksamı kesip soğanı dondurucuda dondurup ardından tekrar ekince kısa sürede tekrar çiçek açıyormuş
Sümbülün tekrar açması beslenmesine bağlı. Çiçek geçtikten sonra yeşil aksamını hemen keserseniz soğan herhangi bir besin depolayamayacaktır. Zaten enerjisinin çoğunu çiçek açmaya harcadığı için yeniden yeşerse bile çok cılız kalacaktır. Yapılması gereken herşey zamanında güzel deyip çiçeği geçtikten sonra çiçek sapını kesmek ve fakar yapraklar kendileri kuruyana kadar beslemeye devam etmek. Bu sayede soğan hem besin depolar, seneye güzel açar hem de yavrular.

Evet sümbül soğanlarının soğuklanma ihtiyacı buzdolabında karşılanabilir yalnız dikkat etmeniz gereken şeyler var. Soğanları koyduğunuz dolaba sebzeler, yeşillikler ve elma gibi meyveler koymamalısınız. Bunlar etilen ürettiklerinden soğanların bozulmasına sebep olurlar.

O yüzden çiçek versin, dolaba atayım, tekrar çiçek versin mantığı pratikte pek geçerli değil maalesef.

wakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön