View Single Post
Eski 01-12-2017, 17:17   #275
Ayazkızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Hünnap sirkem hepsinden önce fermente olmaya başlamıştı bir kaç gün önce üzerinde tül gibi beyazlık oluşmaya başladı ( sanırım sirke anası) bu beyazlık gün geçtikçe yoğunlaştı artık karıştırmıyorum. Bu gün bir şey fark ettim kavanozun üst kısmı ılıktı. diğer kavanozlarda böyle bir ılıklık yok.

Zerdeçal sirkem diğerleri gibi aştın taşkın köpürmedi hatta yüzeyinde yağ'a benzettiğim bir tabaka da vardı "galiba zerdeçaldan sirke olmayacak" diye düşünürken nazlı nazenin baloncuklarını da gördükçe ümit etmeye devam ettim. Bu gün kotrol ettiğimde onunda üzerinde tül gibi bir oluşum fark ettim.. Galiba zerdeçal sirkesi de olgulaşma yolunda. Onuda karıştırmayı bıraktım.

Kuşburnu sirkem de meyveler büyük oranda dibe çöktü ama coşkulu coşkulu köpürmeye devam ediyor bende karıştırmaya devam ediyorum.

Yaban mersini sirkemde, yaban mersinleri yüzeyde duruyor dibe çöken olduysa bile çoğunluk yüzeyde...Köpürmeye devam ediyor. Bende karıştırmaya devam ediyorum.

Hani sirke 40 günde oluyor diyorlar ya benim sirkelerim kendi olgunlaşma tarihlerini kendileri belirliyorlar.. Diye düşünüyorum. Bakalım sirke anaları her birinde kaç gün sonra dibe çökecek ve seneye kuracağım sirkeler nasıl olacak.

Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön