View Single Post
Eski 30-11-2017, 11:41   #125
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Hayvansal gıda tüketiminin yarattığı hayvan istismarı, toplu hayvan katliamlarına yalnızca inanç sistemleri üzerinden yaklaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.

Bir başkası da inanç sistemlerini gayet de eski çağ masalları olarak görüp, vicdanı ve empati yeteneği sayesinde hayvan kullanımının doğru olmadığına karar verebilir pekala.

Burada tüm insanlıkla ortak payda sağlık etkileri olabilir belki. İnanç derseniz bu olmaz. Tartışma ortamında sıkışınca "Benim dinim bana kurbanı helal kılmış kardeşim." deyip işin içinden sıyrılmaya çalışabiliyor kimi insan. Ama ölçülebilir verileri çıkarıp masaya koyduğunuzda daha fazla insanı yakalayabileceğinize emin olabilirsiniz.
Bu konuya inanç üzerinden bakanların çarpıklıklarını göstermek içindi yazdıklarım bir çözüm önerisi değil.

İşin ucunda cehalet olduktan sonra ne sağlık ne de inanç üzerinden gidilebilir zaten. Bence sorun da bu cehalet ortadan kalkmadıkça insan iradesi üzerinde söz sahibi olamıyor ve hayatını kontrol eden dürtüleri oluyor.

"Atın ölümü arpadan olsun", "... yapan da ölüyor, yapmayan da", "dünyaya kazık mı çakacaksın" vs. gibi deyimler atasözleri konuya bakış açısını yansıtıyor ve içten geldiği (yani nefse hoş geldiği şekilde) yaşama yüceltiliyor.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön