View Single Post
Eski 29-11-2017, 13:55   #28
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
@ its_just_a_ride ;

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Elimde olsa kan değerleri, yaşam standartları, beslenme özellikleri birbirine benzer dört ayrı grup belirlerim; bunları sıfır un, beyaz un, esmer un ve siyez unu ile besler ve düzenli aralıklarla kan değerlerine ve kendi değerlendirmelerine bakalım. Grupları standardize edemediğimiz için anlamlı olmasa da elimize sonuçlar verecektir.

Yeni bir ürün duydunuz; misal içi dışı kırmızı posof elması, siyez unu, Edremit zeytinyağı, Artvin balı neyse. Nette hangisini aratırsanız aratın mutlaka şekeri düşürdüğü, kansere iyi geldiği, tansiyonu-kolestrolü düşürdüğü bilgilerine ulaşırsınız. Bunların ne kadarı bilimsel olabilir ki, benim hiç aklım almıyor bu yazılara..

Tıpta 'hastalık yoktur hasta vardır' misali son yazdığınıza gönülden katılıyorum. Su içip kilo alan, günde üç ekmek yediği halde insülin seviyesi minimumlarda insanlar var. Bünye, kalıtım vs. vs.

Son görüşlere göre barsaklarımız çok önemli onlara iyi bakmamız lazım. Gereksiz kullandığımız her ilaç (özellikle antibiyotikler) her katkılı gıda barsaklarda bulunan milyarlarca faydalı mikrobun düşmanı. Şöyle düşünelim; ekşi mayayı 10 gün dışarıda bekletiyorsunuz ve hava-ısı-nem mikroorganizmaların sevdiği her türlü ortam mevcut olmasına rağmen başka üreme olmuyor. Aynısını barsaklarda düşünelim; ne kadar faydalı mikrop o kadar temiz barsaklar, güçlü savunma mekanizması, dirençli vücut vs. vs.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön