View Single Post
Eski 28-11-2017, 20:33   #52
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tohum60 Mesajı Göster
Keşke ordaki tarifi Link ile değil de;

"10 gram temiz ve kuru yumurta kabuğu havanda dövülerek veya blender’da çekilerek toz hale getirilir. Bir kaba 400 gr %5’lik sirke konur (marketlerde satılan sirkeler %5’liktir), toz haline getirilmiş yumurta kabukları sirkeye ilave edilir. 2-3 gün boyunca sık sık karıştırılarak bekletilir. Kabarcıklar çıkaran karışımda sürenin sonunda yumurta kabuklarının tamamen eridiği, dipte çökelti kalmadığı görülür. İçinde yumurta kabuğu eritilmiş sirke 20 litre suya karıştırılarak domateslerin yapraklarına püskürtülür, böylece herhangi bir kimyasal ürüne gerek kalmadan kalsiyum takviyesi yapılmış olunur."

Bu şekilde verseydiniz soruyu soran kişinin aklını karıştırmadan net ve anlaşılır bir hale gelebilirdi konu, sırf o linke bakmadım diye çok zaman kaybettim ve kaybettiğim zaman zarfı içerisinde sürekli kınadım sizi. Konuyu çözüm içeren bir cümle yerine kafa karıştıran birton cümle sarfettiğiniz içinç...

@birnefestoprak

@erkanbey

@sebazios

Haşlanmış yumurtanın suyunu kullanan ve kullanılmasını tavsiyede edenler yazanlar cizenler videolar izledim..

Peki bu haşlanmış yumurta suyuna karışan kalsiyum bitkinin alabileceği kullanabileceği kalsiyum mudur yoksa anlatılanlar hikaye mi bir de o bilgilerinizi, düşüncelerinizi alalım..
Epeydir böyle gülmemiştim

Foruma üye olma zamanınız 2017.

23 Ağustos 2015'de yazılmış ve bu başlığın ikinci mesajı olan mesajımı alıntılayarak linkini verdiğim yazıyı okumamak suretiyle sürekli kınadığınızı söylüyorsunuz.

Bu başlık topu topu iki sayfadan oluşuyor. Yani alıntıladığınız mesajın bulunduğu sayfayı kolayca aşağı doğru kaydırdığınızda başka mesajlar da ekranda görünür, dolayısıyla da okunur hale geliyor.

Hadi linki okumadınız. 28 Ağustosta 2015'de, ilk mesajdan topu topu beş gün sonra yazılan ve aynı sayfada bulunan #28 nolu mesajı da mı okumadınız?

Bana kalırsa, ne kadar sürdü bilmiyorum ama, "sürekli kınama" durumu ile kendi kendinize eziyet etmişsiniz. #28 nolu mesajın linkine de bakmak zor gelirse bundan bir önceki sayfa diye tarif edeyim.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön