View Single Post
Eski 28-11-2017, 14:17   #50
bahcedenn
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,359
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tohum60 Mesajı Göster
Keşke ordaki tarifi Link ile değil de;

"10 gram temiz ve kuru yumurta kabuğu havanda dövülerek veya blender’da çekilerek toz hale getirilir. Bir kaba 400 gr %5’lik sirke konur (marketlerde satılan sirkeler %5’liktir), toz haline getirilmiş yumurta kabukları sirkeye ilave edilir. 2-3 gün boyunca sık sık karıştırılarak bekletilir. Kabarcıklar çıkaran karışımda sürenin sonunda yumurta kabuklarının tamamen eridiği, dipte çökelti kalmadığı görülür. İçinde yumurta kabuğu eritilmiş sirke 20 litre suya karıştırılarak domateslerin yapraklarına püskürtülür, böylece herhangi bir kimyasal ürüne gerek kalmadan kalsiyum takviyesi yapılmış olunur."

Bu şekilde verseydiniz soruyu soran kişinin aklını karıştırmadan net ve anlaşılır bir hale gelebilirdi konu, sırf o linke bakmadım diye çok zaman kaybettim ve kaybettiğim zaman zarfı içerisinde sürekli kınadım sizi. Konuyu çözüm içeren bir cümle yerine kafa karıştıran birton cümle sarfettiğiniz içinç...

@birnefestoprak

@erkanbey

@sebazios

Haşlanmış yumurtanın suyunu kullanan ve kullanılmasını tavsiyede edenler yazanlar cizenler videolar izledim..

Peki bu haşlanmış yumurta suyuna karışan kalsiyum bitkinin alabileceği kullanabileceği kalsiyum mudur yoksa anlatılanlar hikaye mi bir de o bilgilerinizi, düşüncelerinizi alalım..
''Haşlanmış yumurta suyuna karışan kalsiyumun bitkinin alabileceği ve kullanabileceği kalsiyum mudur? Yoksa anlatılanlar hikaye midir?'' ile ilgili sorunuza ben de link vererek yardımcı olmak istiyorum. Ama sizin de o linke bakıp zaman kaybetmek istemediğinizi ve kaybedeceğiniz zaman zarfı içerisinde sürekli beni de kınamamanız için vazgeçtim şimdi. MeyveliTepe gibi ben de kafanızı karıştırmak istemiyorum. Gerçi, kafanızın karışacağını bilseydi o da o linki vermezdi sanırım.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön