View Single Post
Eski 25-11-2017, 06:27   #109
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 744
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bnymnblr Mesajı Göster
Evet Solanum torvum Turkey Berry, Wild Eggplant, Devil Plant diye adlar ile de adlandırılıyor. Ben bunlardan farklı olarak da birkaç gün önce Antalya Düden Şelalesinde Brugmansia(Angel Trompet) bitkisini gördüm. İlk bakışta boyunu görüp çiçeğini görmeden dedim ki kendi kendime
Antalya'da galiba patlıcanlar kışın kurumuyor sandıydım. Ancak ağaca dikkatli bakınca çiçeğini görünce anladım. Bildiğiniz ağaç olmuş. Sonradan bu boyda bir patlıcan ağacını hayal etmek epey heyecanlı oldu.
Patlıcan fidesine göre devasa bir boyu ve rahatlıkla bir ağaç denebilecek kalınlıktaydı (gövdesi yetişkin erkek bileğinden kalın). Orada o kadar fotograf almama rağmen onun fotografını çekmeyi düşünmemişim.

Bir de şu tarz bir bitki var. Dikenlerini göremediğimden bu tür için birşey diyemiyorum Ama Solanacae ailesinden olduğu belirtiliyor.

Bir de bu videoyu izleyin.
Hayretleriniz daha da artsın.

https://www.youtube.com/watch?v=AMTQeiLxABg&t=1619s
Melek borazanı bitkisi zehirli ağaç formunda bir bitki yakından bende gördüm.Bu İtalyanların kullandığı torvum bitkisi muhtemelen Akdeniz sahillerinde de doğal olarak yetişebilen bir tür ama ben daha rastlamadım.Tera nın kullandığı türde muhtemelen solanum torvum değil hangisi olduğunu bilmiyorum ama torvuma göre daha zayıf.
Bu videodaki tür solunum torvuma benzemiyor ama maşallah koca ağaç olmuş,birde şu mor renkli topan patlıcanı merak ettim İtalya’ya ait bir türmü acaba

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön