Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Asoo
Son mesajın üstünden 7 yıl geçmiş. Belki taze bilgileri olan birileri vardır. Canlandıralım başlığı.
Ben pekmez toprağına alternatif olarak şu adreste birşeyler buldum. emine minşah: EVDE KOLAY PEKMEZ YAPIMI
"6 kilo üzüm(Ben daha lezzetli diye siyah üzüm kullandım)
3 tatlı kaşığı karbonat veya bir tülbent parçasına bağlanmış 3 çorba kaşığı odun külü ya da kireçli toprak."
Uygulayan varmola?
|
Pekmez yapımı sırasında üzüm suyu kaynatılıp kıvamı artırılır. Bu yapılırken üzüm suyu içerisindeki suyun bir kısmı buharlaşır, yüksek sıcaklık nedeniyle içerdiği glikoz şekeri karamelize olur, yani yanar ve kanser yapıcı bir madde olan hidroksimetil furfural'a dönüşür. Pekmez yemeyin. Balı tercih edin.