View Single Post
Eski 24-11-2017, 18:56   #487
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Dün, arılarımı Tulum Köyü’ne naklettim.
Arılarım için Ahmetli Köyü ile Zeytin Köy arasındaki dağın üzerinde bir yer ayarlamıştım. Uzaktan da olsa deniz görünen bir yer. Ancak dün saat 17’de karar değiştirmek zorunda kaldım.

Arıları yüklemek için püren bölgesine gitmedim. Nakliyeci, arının bulunduğu Deliömer Köyü’nden olduğu için arıyı kendisi yükleyip Torbalı’ya geldi.

Arının yanına vardığında bana telefon etti. “ Hocam burada 59 arılı kovan var” dedi. Ben 70 tane olacak dedim. Bir daha saydı 59 tane Evet anladık ki 11 kovan arım çalınmıştı. Ne zaman oldu. Kim yaptı meçhul.

Jandarmaya haber vereyim dedim. Sonra vazgeçtim. On gündür arılığa uğramamışım. Ormanın içi kuş uçmaz kervan geçmez yer. Köyde kamera sistemi yok. Menderes’e gitmem gerekecek. Arıların kalkışı gecikecek. O gecikme esnasında hırsız tekrar mesai yapar mı endişesi… Sonuç alması zor bir durum. Allah’a havale etmekten başka bir yol yoktu

Nakliyeci arkadaşa dedim ne kaldıysa sar gel.

Bu hırsızlık olayı son anda kararımı değiştirmeme neden oldu. Ayarladığım yer de biraz ıssız geldi bana. Son karar Tulum Köyü… En azından göz önünde.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön