View Single Post
Eski 10-11-2017, 01:12   #90
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu etkinliğe tamamımız amatör olarak katılıyoruz. Buna rağmen, size verilen bilgileri doğruluğunu kontrol etmeden paylaşmak zorunda değilsiniz.

Paylaşmış olduğunuz tohumlar Beyşehir'den temin edilmiş olabilir. Oraya nerden geldiğinden emin değilseniz, bunu tohum kökeniyle ilgili bölümde yazmanız doğru olur. Bir satırlık bir şey: "Engin Yüksel isimli Balıkesirli tohum yetiştiricisinin Beyşehir'de bir yetiştiriciden aldığı ama yerli olup olmadığı şüpheli siyah domates". Hepsi bu. Bu bilgiyi önemsiz bulacak kadar hassasiyet göstermeyeceksek, bu etkinliğe niye katılalım? Zaten forumun en altında tohum takas/paylaşım başlığı var. Orda bu kuralların birçoğu geçerli değil; orda da rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

Ayaş Domatesi'ni bu etkinlik altında henüz dağıtmıyorum ama sorunuza cevap vereyim. Ayaş 96, esas domates adının dışına çıkmıyor, hayır ve bunu mecburiyetten yapıyorum. Burda birkaç senedir çok sayıda farklı kaynaktan, Ayaş domatesi adıyla tohum paylaşılıyor. Bunların arasında sırık tipte domates tohumu da var. Ayaş domatesi sırık değil, oturak tipte bir domates. Şimdi burda bir sürü tohum dolaşıyor. Aynı sizin yaptığınız gibi, bu konuları detay olarak değerlendiren üyeler sayesinde ortalık karışınca, hangisinin gerçek Ayaş olduğunu nasıl ayırt edelim, bir öneriniz var mı? Sonraki nesillere bu kadar kuralsızlık içinde bu tohumu nasıl aktaralım? Kaldı ki, tohum hikayesini, tohum adıyla birlikte aynı anda, nedenini açıklayarak veriyorum. Benim dağıttığım tohum, yaygınlaştıktan sonra da dağıtım Ayaş Domatesi olarak devam eder ve düzene girer.

"Süpriz domates", "karışık domates", "komposttan kendiliğinden çıkan süper domates" gibi tohumların ve hibrit tohumdan üretildikten sonra meyveden toplanarak paylaşılan, henüz stabil olmayan tohumların tamamının paylaşılması kesin olarak bu etkinliğin kurallarına aykırıdır. Bu tohumların elan paylaşıma açık kalmasını hakikaten hayretle karşılıyorum. Söz konusu tohumlar, başka bir yan etkinlikte, yeni çeşitlerin ıslahı kapsamında değerlendirilebilir, bu ayrı bir mesele. Öncelikle, tohum kurallarını sizin yakından takip etmeniz bunlara uymanız gerekiyor. Kurallara uygun olmadığının farkındaysanız, niye yönetimin kaldırmasını bekliyorsunuz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
birnefestoprak,

siz hiç bir şeyi kabul etmiyorsunuz ki ben size nasıl yardımcı olayım. tohum paylaşım etkinliğine ben amatör olarak katılıyorum ve buna istinaden elimdeki her tohumu isteyenlerle paylaşma arzusundayım. ister tercih edersiniz ister etmezsiniz bu sizin bileceğiniz bir durum. tohum kökeni dediniz bende size dedim ki ben bana verilen bilgileri paylaşıyorum onun dışında ekstra kafamda uydurduğum bir şey yok. adam beyşehirden temin ettim dedi bende beyşehir yazdım ancak siz onuda kabul etmiyorsunuz ki. kökeni bilnmiyor yazılsa onu da kabul etmiyorsunuz. o nedenle sizin hassiyetiniz benim için maalesef uygun değil.


domates resmi yok demişsiniz ancak genel prensiplerde fotoğraf kullanmak zorundasınız diye bir bilgi göremedim. süpriz domatesi de tadını çok beğendiğimden paylaştım. istemeyen tercih etmeyebilir. kimseyi zorlamıyorum. siz bir kökendir tutturdunuz ancak size daha önce de söyledim biliyorsanız **** fikriniz varsa düzenleme yaparım diye. ancak siz bu şekilde yaklaşmıyorsunuz.

benim paylaştığım domatesler konusunda verebileceğim tüm bilgileri tohum talep edecek arkadaşlarla paylaştım. arzu eden istediği gibi tercih eder.

sizin paylaşmış olduğunuz 1996 ayaş domates diye bir isim asıl ayaş domatesinin dışına çıkmıyor mu? bunu sadece merakımdan soruyorum. bilgi olarak 96 senesinden gelmiş diye paylaşmışsınız lakin hangi tarihten gelirse gelsin isminin korunması için sadece ayaş domatesi demek gerekmez mi? bundan 100 yıl sonra sizin 96 ayaş domatesi farklı bir çeşit gibi göstermiş olunmaz mı?

son olarak site yöneticileri paylaşmış olduğum tohumları prensiplere aykırı buluyorlarsa kaldırabilirler.

bu arada bu etkinlik ismi TOHUM TAKAS DEĞİL TOHUM PAYLAŞIM ETKİNLİĞİ o nedenle takas yapmadığımı bildirmek isterim.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön