View Single Post
Eski 07-11-2017, 20:41   #73
smyrn
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-08-2017
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Merhaba,

Kavun da salatalık ailesinden olduğu için tohum saklamada benzer süreçlerden geçiyor. Kaşıkla sıyırdığınız tohumları ılık su dolu bir kaseye veya kavanoza koyun. Birkaç gün içinde içi dolu tohumlar suyun dibine batacak, yetersiz tohumlar su yüzeyinde kalacak. Ara ara karıştırabilirsiniz. 3-4 gün sonra yukarıda biriken tortuyu dökün ve dipte biriken tohumları süzgeçte iyice yıkayın.

Ardından tohumları pişirme kağıdına serin ve hafif hava akımı olan ve doğrudan güneş ışığı almayan yerde 1 hafta kadar kurutun. Tohumlar kuruduktan sonra ister küçük bir kavanoza isterse kilitli poşette cinsini ve tarihini yazarak muhafaza edin. Buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
çok teşekkür ederim.
Saklamadan önce dezenfekte etmek için ne önerirsiniz?

smyrn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön