Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride
Merhaba,
Kavun da salatalık ailesinden olduğu için tohum saklamada benzer süreçlerden geçiyor. Kaşıkla sıyırdığınız tohumları ılık su dolu bir kaseye veya kavanoza koyun. Birkaç gün içinde içi dolu tohumlar suyun dibine batacak, yetersiz tohumlar su yüzeyinde kalacak. Ara ara karıştırabilirsiniz. 3-4 gün sonra yukarıda biriken tortuyu dökün ve dipte biriken tohumları süzgeçte iyice yıkayın.
Ardından tohumları pişirme kağıdına serin ve hafif hava akımı olan ve doğrudan güneş ışığı almayan yerde 1 hafta kadar kurutun. Tohumlar kuruduktan sonra ister küçük bir kavanoza isterse kilitli poşette cinsini ve tarihini yazarak muhafaza edin. Buzdolabında da muhafaza edebilirsiniz.
|
çok teşekkür ederim.
Saklamadan önce dezenfekte etmek için ne önerirsiniz?