View Single Post
Eski 06-11-2017, 09:58   #24
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi teksavasci Mesajı Göster
Merhabalar

telefon numarası vermemde ki amacım konuşarak daha detaylı bilgi verileceğine inandığımdan dolayıdır. Sahalarda olmam ve yoğunluğumdan dolayı Formları takip edemiyorum. 8 senedir bu sektör içindeyim.herkesin güneş enerjisi konusunda doğru **** yanlış bilgilerinden dolayı tartışmalara girmekten kaçınıyorum.Herkesin bildiği kendine doğrudur.

sorunuza gelince, güneş panellerinden gelen kabloların direk motora bağlandığını ilk defa duyuyorum. arada inverter sürücü olması gereklidir.Sizdeki sistem 3kw bir motoru sabahtan akşama kadar çalıştıracaktır. Depolama isterseniz offgrid sistem kurmanız gereklidir. Kullanmak istediğiniz cihazların güçlerine yazarsanız size bir fikir verebilirim. (motor gücü,offgrid de kullanılacak cihazlar.?)

Saygılarımla
Cevabınız için teşekkürler.

İnverter sürücü dediğiniz cep telefonu boyutlarında bir alet olabilir mi? Açıp, kapama yaptığım üzerinde tuşlar olan küçük bir cihaz var.
Öncelikle öğrenmek istediğim konu, bu panelleri kullanarak, sulama sistemine zarar vermeden araya bir switch gibi bir şey koyarak sulama yapmadığımda depolama yapabilir miyim? Kullanılacak cihazlara ve güce daha sonra karar vereceğim ama örneğin depolama yaparak pompayı gece kullanabilir miyim?

Telefonda derdi anlatmak daha kolay demişsiniz de, yazarken bile ne yazacağımı iki saat düşünürken, telefonda derdimi nasıl anlatacağım? İnsanın bilmediği konularda soru sorması bile zor.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön