View Single Post
Eski 27-10-2017, 16:54   #109
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Fırsat buldukça hafta sonları fırında tandır yaptığım için görüş bildireyim dedim:

Kuyu tandırda köz altta iken eti asıyorlar ve kapağı da çamurla sıvayarak kapatıyorlar. Eti pişiren alttaki közle beraber, eti asma öncesi yanan ateşle ısınan yan çeperdeki tuğla veya taşa ait ısı. Siz ateşi yaktınız ince tuğla ısındı ama ne kadar tecrit malzemesi ile sarsanız da eti pişirecek ısı kalmaz o sobada.

Bizim fırınımızda ısınan tuğlanın derinliği 20 cm. e yakın, etrafında da çamur ve taş ile yapılmış ilave örtü mevcut, bu sebepten tava gelince içine konan eti pişirebiliyor, üstelik köze ihtiyaç duymadan. Ancak hakkıyla pişme için en az 6 saat gerekiyor.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön