Konu: Pepino
View Single Post
Eski 26-10-2017, 15:40   #887
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Muda;

Bu yıl bizim burada mevsim iyice şaşırıp hava sıcaklığı hala 20 derece ve üstü seyir halinde olduğu için hasat sonrası da ürün almaya devam ettik. Cevizden az büyük yeşil pepinoların yaklaşık 6-7 tanesini yeni kurmuş olduğumuz hıyar turşusunun içine koyduk. Tabii az miktarda olduğu için unuttuk bile. Geçenlerde bidondan turşu çıkarırken tesadüfen elime geldi. Tadına baktık hevesle. Ama ben beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İlk olarak çekirdek yuvası boş olduğu için taneyi ısırarak tüketirken içine aldığı suyu fışkırtarak dilimlenerek yenmesi gerektiğini öğrenmiş olduk. Tabii bu bir sorun değil. Tadı farklı, aroması farklı. Ayrıca yerken şambrel lastiği çiğniyormuş gibi ses çıkarmasını da yabana atmamak lazım.
Özel olarak pepino turşusu kurar mıyım? Hayır...
Başka turşunun içine çeşit olsun diye koyar mıyım? Hayır...
Bir başkasına denemesi için ön ayak olur muyum? Buna da hayır...

Sadece merak giderilsin diye , ham pepinoları atmayalım da ne yapalım diye düşünenlere belki bir meşgale olarak önerilebilir bence. Tabii bu benim fikrim, damak tadıma uymadı anlayacağınız.

Size bir tiyo...Pepinoya biraz kavun muamelesi yapın. Renk dönüşümünden sonra sulamayı kesin ve renklenme başlamadan önce 2 haftada bir güvercin gübresi şerbeti verin, farkı görün....

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön