Konu: Pepino
View Single Post
Eski 26-10-2017, 15:18   #886
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera Mesajı Göster
3 pepinodan biri mor çizgi oluşumunu tamamlayıp dış renk değişimine yani hasat olgunluğuna gelmek üzre. Şimdi de koparılıp oda sıcaklığında 3/4 hafta bekletilebilir. Ancak tüketmeden önce 1/2 gün buzdolabında soğutulup ondan sonra tüketilirse daha iyi oluyor. Sağ tarafta hafif krem rengi almış olanı yaklaşık 2 hafta sonra koparacağım. Bu yıl sözde turşusunu deneyecektik ama yer sıkıntısından fazlaca yetiştiremedik.
Sn. Lonicera;

Bu yıl damlama boruların geçtiği yere biraz pepino dikmiştim. Sonradan çok güzel oldu. Bir tanesini bir kişiye verdim. Bir başkasına da bir tane vereceğim. Kalanları soğuklar başlamadan saksı içine alıp içeriye almam lazım. Beş kadar meyve hasadı yapıp iyi kötü yedik. İlk olan içlerinde en güzel olandı. Çok tatlı olmasa da biraz kavuna benzer tadı vardı. Şimdi kalanları olgunlaşmayanları sizin turşusunu denemeniz gibi denesek olur mu? Şimdiye kadar hiç pepino turşusu duymamıştım. Üzeri pürüzsüz olunca turşuda sıkıntı olur mu? Siz bu konuyu araştırmışsınızdır.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön