Konu: Amaryllis
View Single Post
Eski 24-10-2017, 20:07   #1669
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu
 
Batı Rüzgarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batuhan Yılmaz Mesajı Göster
Cevaplarınızı heyecanla bekliyorum Teşekkürler .
sigarayı bırakmanız temennisi ile cevaplayayım...
soğanlarda herhangi bir sıkıntı görünmüyor.muhtemelen susuz veya güneşsiz kaldığı için yaprakları kurumuş olabilir... zaten bunu amaçlamışsınız ama amaryllis soğanlarını kurutmanıza ve topraktan çıkarmanıza gerek yok.
uygun koşullar varsa 4 mevsim yeşildir.yeşil kalmasında bir sakınca olmadığı gibi çiçek açmasına da mani değildir. ama soğanın dinlenmeye geçmesi uyandırıldığında çiçek açmasını teşvik eder...

soğanların çiçek açma büyüklüğü türüne göre değişebilir.yavrular açacak gibi durmuyor ama anaç olan soğanın da sanırım 1 senesi daha var.ama hiç belli olmaz bendeki açmaz dediğim büyüklükteki soğanlar açtı.

köklere zarar vermeniz de önemli değil çünkü dışarıya çıkan kökler tekrar dikilse bile ölür ve yeni kökler meydana gelir. o yüzden çıkarttığınız soğanın köklerini tamamen koparabilirsiniz.

son olarak resimleri mümkün olduğunca foruma yükleyin. foruma yüklenen resimler otomatik olarak boyutlandırılır ve silinme riskine karşı korunmuş olur.ataç simgesine tıklayarak resim yükleyebilirsiniz...

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön