View Single Post
Eski 20-10-2017, 18:56   #1099
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu
 
Batı Rüzgarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Bazı cümleleri yeni üyeler için yazarız mesaj aralarında. Ufak bilgi notları. Senin gibi dikkatli bir üyeye, "estağfurullah ağam"(diyor ya Kemal Sunal)


Sana farklı bir bitki ile ilgili tecrübemi anlatayım. Selluka yetiştirdin mi hiç bilmiyorum, kokusu müthiştir. Sümbül kokusuna benzer, üç çiçeği koca salonu parfüme boğar.

Sellukayı Van'da kasım ayında çiçek açtırdım. Bir gram kok mübarek, hiç kokmadı, onca emek boşa gitti. Bütün yaz o anı beklemiştim oysa.

Bitkilerde koku olayını sıcaklık etkiliyor yani, az ya da çok.
şuan buram buram sümbülteber kokusu içindeyim ilk açan hariç diğer açanlar dün pek koku vermezken bugün baya güzel kokmaya başladılar... acaba benim şom ağzım felan mı etki ediyor bilmemki

anlattığınız olay da tam bir dram olmuş... ben otsu bitkilere pek yanaşmıyorum. sarmaşık merakım oldu ama hüsranla bitti.. ay sarmaşığı tohumu aldım çimlenmedi.. pasiflora diktim 3 senede çiçek açmadı. şuan soğanlı bitkilere odaklandım ama aklımda hala bir sarmaşık var. hanımeli düşündüm ama çiçeği daha güzel ve daha nadide bir sarmaşık daha iyi olur. şöyle bakımı kolay dayanıklı olursa ne ala...

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön