View Single Post
Eski 17-10-2017, 17:46   #955
A_NOMAD
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...meğer sıcaktan bayılmış...
Hani gerçek hayatta pek tanık olmasak da çizgi filmlerde ve karikatürlerde sıkça rastladığımız 'iki eliyle göbeğini tutarak kahkaha atan' karakterler vardır ya, heh işte aynen onlar gibi iştahla güldüm Sıcaktan bayılmış, he mi




Yanlış aklımda kalmamışsa evvelki yazdı, sivri suratlı küçük yeşil kertenkelelerden biri, muhtemelen benim pencere önüne kuşlar için koyduğum su kabından su içmeye çalışırken içine düşmüş.

Onu öyle suyun içinde ters dönmüş halde görünce 'eyvah' dedim, kuşlara iyilik yapmaya çalışırken bu hayvancağızın ölümüne sebep olmuşum!

Yine de sağlıkçı içgüdüsüyle hemen sudan çıkarıp önce baş aşağı çevirerek ciğerlerindeki suyun çıkmasını sağlamış, sonra da serçe parmağımın ucuyla ve fazla bastırmamaya da çalışarak (malum minicik gövde, serçe parmak bile olsa benim gücüme nasıl dayansın) kendimce kalp masajı/göğüs basısı yapmaya girişmiştim.

Beni yaklaşık 20 dakika uğraştırdıktan sonra çok şükür masaj işe yaramış ve hızlı hızlı nefes alıp vermeye, kalbi deli gibi atmaya başlamıştı!
Sonra evde bir bayram havası, rahatlayan vicdanlar falan derken kertenkelecik kademeli olarak kendine gelebilmişti Mesajını okuyunca onu hatırladım.


Yani vaktiyle kertenkelenin boğulmuşuna rastlamıştım ama sıcaktan bayılmışını hiç duymamıştım, senin süleymancık şanslıymış ki direkt gömmemişsin

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön