View Single Post
Eski 13-10-2017, 19:15   #43
Taşlıbahçe
Ağaç Dostu
 
Taşlıbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2006
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 710
Hayırsız Hayrat!

Alakır'a nefretin, kötülüğün, şeytanlığın ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de Birhan ve Tuba'nın yaşam alanlarındaki doğal kaynağın suyunu çaldılar. Başka bir deyişle içme suyu, kullanım suyuı, gıdalarını sağladıkları bostan suyu olan suyu, 15 senedir orada yaşamlarını doğal yollarla sürdürmelerinin kaynağı olan suyu.

Bu haberin yayılması ve karşı kamu oyu ve tepkisinin oluşması önemli. Yayınlarını yaptıkları facebook sayfası da ara ara kısıtlanıyor, tıklanma sayısının artması da önemliymiş.

Aşağıda son durumları anlatan birkaç link var, bakınız, paylaşınız. Bilhassa Antalya'da yaşayanların bu işe tepki olarak gerçekleşecek organizasyonlara fiilen de katılmaları ayrıca önemli.

Sayısız canlıya hayat olan Alakır nehrini bitmek bilmez ve hayatlarını da hiçe sayarak gerçekleştirdikleri mücadeleyle kurumaktan kurtaran bu iki insanı yalnız bırakmamak lazım. Ağaçlar net ailesi olarak konuya eğilmemiz, canlı tutmamız gerektiğini düşünüyorum. Herkesin elden geldiğince destek vermesini dilerim.

Birhan'ın durumu anlatışı:

"İnanılır gibi değil!!
Aldıkları değirmene su getirme görüntüsü yaratıp HES'in salmak zorunda olduğu can suyunu ölçen debimetreye suyu salarak halkı, devleti.. kandırdıkları gibi,
su kaynağımızın hemen dibinde satın aldıkları araziyi kazarak kestikleri suyumuzu yol kenarında yaptıkları bir hayrata su götürme görüntüsü vermeye çalışıyorlar!
Hayırsız işlerine 'hayrat'ı alet ediyorlar..
Hayırsız hayrat..
Hayrat bir şey!!"


Artı Gerçek.com'dan Fatma Yörür'ün konuyu özetleyen Yazısı:

"Tuğba ve Birhan çifti, 15 yıl önce kent yaşamı ve çalışma koşullarına hayatlarını teslim etmemek için Alakır Vadisi'ne yerleşti. Kendi yaşam alanlarını kendi emekleriyle kuran çiftin tek amacı sistemin uzağında sakin bir hayat yaşamaktı.

Alakır Vadisi'nde kendi yaptıkları evde doğaya ve ekolojiye saygılı yaşamayı amaçlayan çiftin yaşam alanı uzun süredir HES firmalarının tehdidi altında.

Bölgeye ADO ve METEMAR Şirketleri tarafından yapılan yedi hidro elektrik santral, Birhan ve Tuğba'nın yaşam alanına uzun yıllardır göz dikmişti. Yıllardır yaşam alanlarını HES firmalarına terk etmeleri yönünde teklifler alan çift, yaşam alanlarını terk etmeyince bugün tehditler ve saldırılar yaşıyor.

Vadi içindeki yaşam alanlarını korumak için hukuksal ve sanatsal yollarla mücadele eden çifte, geçtiğimiz günlerde yaşam alanlarında silahlı taciz atışı yapılmıştı. Daha öncesinde HES şantiye şefi tarafından tehdit edilen çiftin, bu baskılara karşı yaşamlarını devam ettirme çabasına son saldırı dün yaşandı.

Doğayla uyumlu ve barış içinde yaşamayı amaçlayan çiftin kendi yaşam alanlarına sağladıkları doğal su kaynağına saldırıldı. HES firmesi şantiye araçları arazi yakınından doğal yollarla yaşam alanına ulaşan su yolu kepçelerle tahrip edildi. "





http://www.artigercek.com/hes-sirket...hat-birakmiyor


http://www.facebook.com/alakirnehrikardesligi/


Düzenleyen Taşlıbahçe : 14-10-2017 saat 18:05 Neden: ek
Taşlıbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön