View Single Post
Eski 12-10-2017, 18:49   #105
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı Mesajı Göster
kırmızı örümcek için etkili ilaç tavsiyesi verebilecek varmı? özellikle kökünü kazısın isityorum...
ev yapımı ilaçlar felan sadece sayısını kontrol etmeye yarıyor tamamen yok etmiyor...
hatta bir iki tanesin gözlemledim. kırmızı örümcekler arap sabunu kuruyunca hareklikleri devam ediyor. gerçi kımıldayamıyorlar pek fazla ama yine de bunun toprak üzerinde yani suyun direncinin kaybolduğu yüzeylerde etkisiz olduğunu söylebilirim... yaprak bitlerine etkili olduğu bir gerçek ama kırmızı örümceklere pek etkili değil... yağ ve karbonat karıştırarak da denedim sonuç alamadım...

en son herşeyi göze alıp az bişey domestosla suyu karıştırıp sıktım
yapraklarda henüz olumsuz bir etki görmedim ama 24 saat geçmeden de bişey söylemek zor. diğer türlü zaten soğanlı bitkiler oldukları için yapraklarını gözden çıkarmıştım... hatta yoğun olarak gözlemlediklerimin yapraklarını 1*2 cm ye kadar kestim... çok aşırıya da gitmedim ama gerçekten kırmızı örümcekler çok dayanıklı olduklarından ancak çamaşır suyu gibi etkili bişey lazım diye düşündüm... bir tanesi üzerinde de denedim. sonuç ****** öldü.ama iş uygulama sonrasına bakıyor olumlu veya olumsuz sonuçları belki uzun vadede ancak görebilmek mümkün olabilecek.

hemen hemen tüm saksılarıma yayılmış... kırmızı örümcekler ile ilgili deneyimlerime göre şunu söyleyebilirim...
arap sabunu yetersiz kalıyor
fiziksel mücadele su sıkma vs yetersiz kalıyor.
bakalım bu son mücadele yöntemi ile ne derece başarı sağlayacağız zamanla göreceğiz...
Parafinik yağ kullanabilirsiniz,suda eriyebilen toz kükürt kullanabilirsiniz bunlar son derece etkili olurlar zaten sık sık uygularsanız.Diğer zehirli ilaçlara gerek kalmaz ama illa zehirli ilaç uygularım derseniz Tebufenpyrad etken maddeli bir ilaç son derece etkili olur bu ilaç larva nimf ve erginlerine de etkilidir ayrıca.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön