View Single Post
Eski 23-09-2017, 23:39   #1434
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Aynen sıcaklığı arttırmak hem çözünme hızını hem çözünürlüğü arttırır.Bir maddenin çözünürlüğüyle çözünme hızları farklı şeylerdir.karıştırmakta çözünme hızını arttırır.
Humik asit tamamlandıktan sonra soğudukça çözünürlük azalacağı için bir kısım leonardit dibe çökmeye başlayacaktır,bu dibe çökme olayı iyice tamamlandıktan sonra ertesi gün mesela hem soğumuş olacak hemde dibe çökme iyice tamamlandıktan sonra eritmiş olduğunuz amino asiti azar azar içerisine koyabilirsiniz ...
Solusyon soğuduğu zaman çözünürlük de düşüp soğumuş solusyonun tutabileceğinden fazlası dibe çökünce çözünürlük bakımından sıcak su kullanmanın da bir anlamı kalmıyor.

Burada doğru olan, oda sıcaklığındaki solusyonda humik asitlerin tamamı çözünmüş durumda olacak şekilde su ve leonardit miktarını iyi hesaplayarak ayarlamak, bunu yaparken de sonuç solusyonun PH mertebesini minimumda tutacak şekilde KOH oranını doğru kullanmak gerekir.

Buna rağmen çözeltinin PH seviyesi en az 12 mertebesinde olacaktır. Bu PH değerindeki çözeltiye, 4-5 PH seviyesindeki amino asit ilave etmek ister istemez ilave bir asit-baz reaksiyonuna sebep olur ve bunun sonucunda amino asitlerin tahrip olmaları yüksek olasılıktır. Bu yüzden amino asit, yosun vb. ilavelerin kullanım sırasında tank karışımı olarak ilave edilmesi uygun olur.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön