View Single Post
Eski 20-09-2017, 09:17   #1349
hamaratçiftçi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2017
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 3
Forumda henüz yeniyim. Sebze adası fikri henüz 2-3 ay önce bahçeyi nasıl ekip biçeceğimin araştırmaları sırasında oluştu. 411 m2 arsamın yanlızca 200 m2 sini bahçe olarak tahsis etmek, aynı zamanda hem maksimum verimlilik sağlamak ve estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olması açısından ben de sebze adası yapmaya karar verdim. aklımdaki soru işretleri sayenizde giderildi.
Ben sebze adalarını estetik açıdan farklı boyutlarda yapmayı planladım. malzeme olarak da hem uzun ömürlülük, hem sökülme kolaylığı ve maliyet açısından briket kullanmayı düşünüyorum. 1,5 x 3 mt ve 40 cm derinliğe sahip bir sebze adasının maliyeti(48 adet x1,5 tl =66 tl) 66 TL. yaklaşık 12-14 adet arasında ortalama bu ölçülere yakın sebze adası yapmayı planlıyorum. Sulamayı damla sulama sistemiyle çözmeyi düşünüyorum. Kırkdilim arkadaşımızın fotoğrafları baya bi işime yaradı, sanırım aynı sistem yapmayı planlıyorum. Yanlız arsaya haftadda 1 gün uğrayabileceğimden su deposu koymak istiyorum.

Birçok forum adayı hazırlarken karşılaştığım tabloda sebze yatağının tamamen topranının temizlenerek altına kağıt örtülüp üzerine toprağın atılması suretiyle adaların hazırlandığını gördüm. Ancak ben bu yolu tercih etmek istemiyorum. kenarlarına blokları döşeyerek yürüme yolundaki bahçe toprağını adanın üzerine yığmayı düşünüyorum.

Bahçede çalışırken yağmur ve güneşten korunmak için 9 m2 bir baraka planladım. iskeleti ahşaptan yapacağım barakanın tüm malzemelerini satın aldım. Çatı sandviç panel, duvarlar betopan, iskelet ahşap olacak. Geçen hafta 8 adet ayağın takılacağı perguleleri betona gömüp geldik. bu hafta sonu da barakayı yapmayı planlıyoruz. Şimdilik bana maliyeti 1500 tl civarı.

İlerleyen dönemde bu konu başlığından fotoğrafları paylaşmaya başlayacağım. İnşallah düşündüğüm gibi olur. Önerilerinizi bekliyorum.

hamaratçiftçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön