View Single Post
Eski 18-09-2017, 15:14   #242
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Pinterestte bu şekilde bir bilgi buldum. Uygulayan var mı?

Как избавитьÑÑ Ğ¾Ñ‚ желтизны на лиÑÑ‚ÑŒÑÑ… огурцов

Salatalık yapraklarında sarılıktan nasıl kurtulabilirsiniz?

1. 3 ila 4 yapraklı gelişme safhasındaki filizlerin ortaya çıkmasından sonra, salatalıklar aşağıdaki bileşimle işleme tabi tutulmalıdır:

Bir kova suda 30 damla iyot, 20 gr çamaşır sabunu ve 1 litre süt ilave edin. Bu bileşimle püskürtme, her 10 günde bir gerçekleştirilebilir.


2. Akşamları bir kaşık suyla bir somun ekmek ıslatın, sabah ekmek biçip, iyot küçük bir kabarcık ekleyin, bir litre sıvı suyla karıştırın ve salatalık serpin. Kalan sıvı serin bir yerde saklanabilir. Bu çözüm ile, yatakları her 2 haftada bir muamele edin ve düşene kadar salatalık ve yapraklar yeşil kalacaktır.

3. 2 litre sütlü peynir suyunu ve 150 g şekeri bir kovaya koyun. Salatalık serpin ve salatalık üzerine dökün. Bu işlemden sonra, salatalık ve biber yine yumurtalıklar oluşur ve meyve verirler.

4. 10 litrelik bir su kovasına soğan kabuğu 700 gram koyun ve kaynatın, sıcaktan çıkarın, kapağı kapatın ve 12-14 saat boyunca basın. Kabukları sıkıştırın ve sıkın. Su ile seyreltin: 1 L infüzyon için - 4 litre su. Hafifçe salatalık serpin serpin ve serpin ve toprağı döker.

5. Salatalıklara peynir suyunun bir solüsyonu serpin ve döküldürün: 5 litre suya 1 litre serum verin.

6. Sulama ayarlayın: belki, salatalık sulama için çok soğuk su için yeterince su veya suya sahip değildir.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön