View Single Post
Eski 18-09-2017, 09:31   #49
nk_tarim
Ağaç Dostu
 
nk_tarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
Selamlar,

Sn.arslanereli paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Bu forumdan çok değerli bilgiler öğrendik ve öğrenmeye devam ediyoruz. Ve forumda doğru yorumlanabildiği takdirde önemli ticari bilgiler var ki tüm bunlar paylaşım temelinde oluştu ve oluşmaya devam da ediyor.

Biz de her ne kadar finansal dengelerden dolayı yavaş ilerlesek de bu paylaşıma katkıda bulunmak için sürekli güncellemelerimizi paylaşıyoruz ve devam edeceğiz. Bu bilgi ve tecrübelerin bir ticari sır algısı ile paylaşılmamasının bir manası olduğunu düşünmüyoruz. Zira topraksız tarım sistemlerine dair bilgiye ulaşmak doğru noktaya bakmasını bilenler için çok kolay. Asıl mesele bölgeye, sisteme, bitkiye ve bir çok farklı değişkene göre esnek yaklaşımları belirleyip uygulayabilecek tecrübe ve kabiliyete sahip olabilmek. Bu kabiliyete sahip olmak da takip, süreklilik, arge ve dinamizm gerektiriyor. Ve para da olursa güzel olur tabii ki

Genel olarak forumda bir durgunluk var. Diğer konu başlığında belirttiğiniz gibi belki de süreç artık "birleşmek" noktasına gelmiştir. Amatör uygulamaların paylaşıldığı bir internet topluluğundan bir kooperatif yapıya doğru ilgili ve ticari girişimde bulunan kişilerle bir yol çizilebilir. Şu an biz çilek üzerine ve Türkiye dışında çalışıyoruz katkı koyabileceğimiz noktalar olacaktır. Tabii ki bu tür fikirlerin pratiğe geçmesi zordur ancak ayağı yere basan amaçlarla adım adım ilerlenebilir.

İyi çalışmalar...

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön