View Single Post
Eski 15-09-2017, 10:54   #296
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
SAyın resulgur o zaman size tavsiyem bu bamyaların en lezzetli olduğu zaman çiçeklerinin kapanır kapanmaz toplandığı zaman. çiçeklerinin dökülmesini beklemeyin üzerinden tutup çektiğinizde çiçekleri çıkıyorsa o bamyaları minnak minnakken toplayın açık yeşil rengindeyken çok lezzetli oluyor.
Sn. Musa Gündoğan bir daha gittiğimde bu tavsiyeniz üzerine bir kaç çiçekli haldeyken koparıp bakayım küçük bamyalar tahmin ediyorum daha lezzetli olacaktır.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi funku Mesajı Göster
Sayın Resulgur merhaba,

Öncelikle çalışmalarınızı beğenerek ve imrenerek takip ettiğimi belirtmek isterim. Bir çok değerli bilgiyi bizimle paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Özellikle susuz yetişen ürünler çok ilgimi çekti. Bu ürünlerin tohumlarından az da olsa temin etme şansımız var mıdır? Bahçemize çok sık gidemediğimiz için bu ürünleri denemek istiyorum. Hatta kısmet olursa tohumlarını çoğaltıp küçük tohum bankamda uzun yıllar saklamak ve paylaşmak isterim. Mümkünse tabi. Selamlarımla.
Sn. funku ilginize çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bahçesine haftada ayda bir gidenler için susuz yetişen çeşitlerin ekimi daha isabetli olacaktır diye düşünüyorum bende .. Özellikle deşti domatesi sulayarak inanılmaz verim aldık artık domates toplamaktan bıktık , deşti domates sarımsak iriliğinde onlarca domatesi bir yorgan gibi örtüp hem güneşten koruyor hemde kendi nemini altında tutuyor. Hasat süresi de oldukça uzun .. Bu yıl köylülerden yeteri kadar tohum aldım kısmet olursa seneye yetiştirip sizlerle paylaşmak istiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi portorikolu Mesajı Göster
Harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Severek takip ediyorum.

Kolaylıklar dilerim.
Sn. portorikolu çok teşekkür ederim. Sizlerin bu mesajlarını görünce bende çok mutlu oluyorum. Saygılar


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdarbey33 Mesajı Göster
Sayın Resulgur şu meşhur Bhut jolokia tohumlarından paylaşırsan ben talibim 5-10 kök dikerim sonra milleti ağlatıcam baya zevkli olurdu.
Sn. serdarbey33 hoş geldiniz. Etkinlikte tohum paylaşımı olacaktır diye düşünüyorum. Çapraz tozlaşma konusunda emin olamadığım için tohumları sadece kendime ayırmayı düşünüyorum. Elde ettiğim biberlerin acılık derecesi bu yıl istenilen düzeydeler , seneye de aynı olursa paylaşım yapılabilir.

Etkinlikte paylaşım olmazsa etkinlik dışı size gönderebilirim. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön