Daha önce Muş - Bulanık ta yetiştirdiğim mısırların tadına doyamamıştık . Bir arkadaşımla pişirmeden çiğ çiğ yedik . Sanki içine bal dökülmüş gibiydi , uzun zamandır öyle mısır yememiştim.
Muş ta yetiştirdiğim çeşitte 3 4 somak mısır meyve vermişti , bu çeşit ticari tohum sadece tek somak mısır hasat ettik.
Şeker oranını bu kadar beklemiyordum ilk yetiştirdiğim mısırların yanında bile geçemez ama yinede tadı güzeldi, haşlamalık olarak hasat edilen şeker mısırlar aynı gün tüketildiler.
Bugünlerde en fazla hasat ettiğimiz biber çeşidimiz
Bhut Jolokialar oldu.
Geçtiğimiz günlerde karakola kendi yetiştirdiğim ürünlerden Deşti Kellog Breakfast, İzmir pempe domates ve karışık biberler ve domateslerin arasında kendine yuva yapan tavukların yumurtalarından yaptığım melemen arkadaşların çok hoşuna gitti gece görevinde fırından getirdiğimiz sıcak ekmeği bandıra bandıra yedik tava yıkanmasa da olurdu arkadaşlar bir güzel temizlediler.
Bhut jolokia yı ortaya koydum ama söylemedim acılığını 2 tanesi yemeye başladı birinin gözleri kızarmaya başladı terledi bu iyiymiş dedi diğer arkadaş temkinliydi kenarından kırparak yedi ama yarısı kaldı yiyemedi
tam kızarmayan yeşil jolokiaların acılığını da bir nebze keşfetmiş olduk .
Mutfakta domatesleri gören Ali abi de bu çeşitlerin tohumunu istedi biraz da tohum ayıkladık , kendisine Jalapeno biber ve Bhut jolokia biber tohumu da verdim. Sürekli benden tohum ister durur