View Single Post
Eski 10-09-2017, 21:02   #68
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
International Phalaenopsis Allience Phalaenopsis kültürünü ileriye taşımak isteyen kendi sözleriyle üreticileri tek bir ağda birleştirmeyi hedefleyen bir organizasyon. Kendilerinin American Orchid Society gibi özel bir elektronik dergileri bulunmakta (meraklıları sitesinden bilgi alabilirler ama o parayı ilk bitkiye vermek daha akıllıca olur). Toplantılarda yeni türlerden ne bekleniyor neler ortaya çıktı gibi konular işleniliyor. Haliyle bu tarz organizasyonlar sektörün kalbini dinlemek isteyenler için büyük bir önem taşıyor.

Phalaenopsis türlerinde artık uzmanlaşmış bir kurum olarak gördüğüm Bigleaf Orchids'te daha önceden alışverişini gerçekleştiren müşterileri için buradan aldıkları orkideleri sundu. Bunlardan biri F1212 Phylo's Decorated Canary idi IPA'da gösterilen küçük versiyonuydu.

2014 yılında yaprakların büyüklüğünü hangi türle hybridlemeyle geliştirileceği konuşuluyordu. Bu da tahminlerimi yaprağı daha kompakt olan bir versiyonu olduğu fikrine götürüyor ki aslında bu sektörün ne kadar geliştiğinin en büyük göstergesi.

Aldığım diğer Phalaenopsis ise kızılmsı turuncu rengini çok güzel yansıtan Phal (Tying Shin Golden Rose x Kuntratti Rarashati) Wilson. Oldukça bereketli bir boyda geldi. Öyle ki şu an saksısı düz duramıyor Peter Lin yani aldığım kişinin fotoğrafını bir fikir vermesi açısından buraya ekliyorum (Big Leaf Orchid forum • View topic - Phal (Tying Shin Golden Rose X Kuntrarti Rarashati) 'Wilson') Bu da elimdeki pek çok orkidem gibi kokulu bir tür ancak daha orkidelerimi koklayabilme fırsatı olmadı. Çünkü hep bir evden bir eve gittiler ve ayrı iklimde onları etkiliyor tabii. Özellikle bu yaz orkidelerin alışması için gerçekten güç bir yaz oldu.

Fotoğrafları çok düzgün çıkmadığı için yüklemiyorum şimdilik. Bugün yarın elime ulaşacak süpriz orkideyi de paylaşmayı umut ediyorum. O kadar süpriz dedim ancak bakalım doğru tahmine ulaşılabilecek mi )

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön