View Single Post
Eski 10-09-2017, 18:50   #1431
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 744
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe,

Leonarditten sıvı humik asit yapımı mesajları okudum, son anda videoyu gördüm orada suyun ısısı önemli denmiş.

Acaba suyun ısısı 70 derece olmalı mıdır? Yoksa bu sıcaklık değeri çözülme hızını arttırıp zamandan kazanmak için midir?

Toprak tahlilinde amino asitli humik asit önerilmişti. Bende iki ürünü ayrı kullanıyordum. Şimdi leonardit alıp kendim yapsam amino asiti ne kadar ekleme yapmam gereklidir? (İçerik olarak: Serbest amino asit : %40)

Son olarak sizin yaptığınız ürüne göre bir içerik yapsak sera ve açık alandaki sebzelere 6 ay boyunca 1 dekar alana en fazla kadar vermemiz gereklidir?
Aynen sıcaklığı arttırmak hem çözünme hızını hem çözünürlüğü arttırır.Bir maddenin çözünürlüğüyle çözünme hızları farklı şeylerdir.karıştırmakta çözünme hızını arttırır.
Humik asit tamamlandıktan sonra soğudukça çözünürlük azalacağı için bir kısım leonardit dibe çökmeye başlayacaktır,bu dibe çökme olayı iyice tamamlandıktan sonra ertesi gün mesela hem soğumuş olacak hemde dibe çökme iyice tamamlandıktan sonra eritmiş olduğunuz amino asiti azar azar içerisine koyabilirsiniz tabi bunu yaparken 200 litremi yaptınız bunu ikiye bölünüz diğer yarısına 10 kg kadar toz amino asit eritip koyabilirsiniz.bu şekilde % 4 civarında amino ve %15 civarında da humik asit içeren sıvı gübre elde etmiş olacaksınız.(%80 humik fulvik içeren leonardit ve 5 kg potasyum hidroksit koyarsanız).Daha sonra eğer bir katılaşma veya pelteleşme olmazsa deneyerek a.a miktarını arttırabilirsiniz.
Amino asit ve humik asiti ayrı ayrı bitkiye vermek ve karıştırıp vermek aynı şeyler değiller diyebilmek için deneme kurmak gerekli ancak genel kullanımda amino asit dediğimiz madde içerisinde farklı aminoasitler vardır ve bunlar protein yapı taşlarıdır azotlu bileşiklerdir ve humik asitlerle fulvik asitlerle daha fazla fonsiyonel gruplar oluşturabilmektedirler yani humik asitlere bağlanabilmektedirler bu yüzden karışıma eklemekte fayda olabilir.
Bu arada %40 serbest amino asit içerebilecek bir madde olacağını sanmıyorum muhtemelen %40 a.a vardır ve %10 serbest aminoasit vardır içerisinde.
Bir önemli nokta sanırım potasyum hidroksit proteinleri hidroliz edebiliyor bu yüzden bir miktar amonyak kokusu açığa çıkacak bu yüzden maske kullanmakta fayda var bu işlemi yaparken.
Ben bu karışıma deniz yosunuda eklemeyi düşündüm ancak toz halde kaliteli deniz yosunu bulmak zor sıvılarada güven olmuyor,piyasadaki birçok deniz yosunu,sıvı deniz yosunu ruhsatlı ancak içeriği kinetin hormonu bu yüzden toz olana yönelmekte fayda var mesela bir ara maxi crop vardı bulamıyorum hiçbir yerde internette var ama çok para istiyorlar 15 liraya alıyordum 400 gramını şimdi 50-60 lira
3 lt civarında verebilirsiniz bu yaptığınız sıvı gübreden

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön