View Single Post
Eski 08-09-2017, 16:51   #235
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Çok az bir hasarla da atlatabiliriz, tam göbeğinde de kalabiliriz. Modellerin hata payı yüksek olduğu için kimse kestiremiyor. Burası yarımada olduğu için kuzeyden başka kaçış yönü de yok. Bir de herkes paniğe kapıldığı için otobanlara yığıldı ve kaçmaya çalışmak da çok mantıklı değil. Evimiz ufak bir hasar alırsa ve biz birkaç gün uzakta olursak o hasar da çok büyüyecek. Henüz tahliye emri de söz konusu değil. Zaten öyle bir emir gelirse ayrılmak zorundayız. Yalnız Miami'yi kesin olarak vuracak gibi gözüküyor. Orası ve okyanusta dümdüz olan adaların insanları için üzgünüm. Bir de Florida'da 9 ya da 10 tane nükleer santral var. Irma, modern insanlık tarihinde görülmemiş bir fırtına (bir de arkasından iki tane daha fırtına geliyor). Bu santraller, bu tip bir fırtınayı kaldırabilecek mi göreceğiz.

Tohumları öylece bırakmam söz konusu değil. Soldaki sepet hariç herşey Türkiye'ye ait tohumlarla dolu. Amy'nin üniversitedeki çalışma odası 4. katta (en üst kat). Çatıya birşey olmadığı takdirde, orda güvende olur, sel suları o kadar yükselemez. Endişe duyulacak esas konu, selden ziyade rüzgar hızı (şimdilik bize 80 km/sa ile ulaşacağı tahmin ediliyor). Biz kıyıdan uzak olduğumuz için en azından şimdilik sel sorunumuz yok.

Eğer bir şekilde biz tohumları alamayacak olursak, Türkiye'den bir yakınım kargolanmasıyla ilgilenecek (umarım bir sorun çıkmaz). Bu yakınım, Sn bahcedenn'le temasa geçecek.

bahcedenn:
Telefon numaranı yakınıma ilettim (seninle de görüşürüz ama detayları buraya da yazıyorum). Paketleri incelediğinde, hangilerinin öncelikli olduğunu anlayacaksın. Benim el yazımla hazırlanmış bir paket varsa, orjinal paketindeki tohumları yetiştirmişim demektir (yani aynı isimde veya kodda tohuma ait iki paket varsa, benim el yazımla hazırlanmış olanı dikkate al). Burdaki üyeler dahil birçok insanda bulunan, etkinlikte dağıtılan ya da ticari tohum olarak satın alınabilecekleri geriye atarsın. Kabaklara, kavunlara, karpuzlara ve fasulyelere öncelik verirsin. Herkesin yapabileceği çeşide göre çoğaltmak üzere dağıtırsın (sende mutlaka herşeyin bir kopyası bulunsun, hiçbir çeşidin tohumlarının tamamını tek seferde kimseye gönderme). Proje gönüllülerine öncelik ver lütfen.

Yetiştiriciler:
Hiçbir paketteki tohumları tek seferde ekmeyin. Herhangi bir soruna karşı önlem olmak üzere, ekimi parti parti yapın. Bazı tohumlar eski olduğu ve çimlenme olasılığını yükseltmek için her seferinde kaliteli malzeme kullanmak iyi olur. Çapraz tozlaşmaya mutlaka dikkat edin. Bu felaketi kazasız belasız atlatırsak, ben dağıtıma devam edeceğim. Kaldığımız yerden devam ederiz.

Henüz internetle ya da telefonlarla ilgili bir sorun yok. Fırsat bulursam yine yazarım.
Bu ne yahu vasiyet gibi İnşallah hasarsız atlatırsınız.

Tam olarak hangi county'desiniz, takip etmeye çalışalım.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön