View Single Post
Eski 27-08-2017, 04:14   #2946
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GebzeSinop Mesajı Göster
Arkadaşlar orkidelerimin kökleri tamamen çürümüştü bende hepsini kestim geriye sadece bu kaldı sanırım fazla kestim yaprakları çok canlıydı ama inceden inceden yumuşamaya başlamış. Ne yapmalıyım umudu kesmeli miyim sizce? Diğer orkideminde sürekli mutfakta kaldığı için yaprakları yağlı yağlı siliyorum siliyorum olmuyor hep yapışkanlık var köklerinin yarısı çürüdü bende yuka ağacima tutturdum ise yarar mi yoksa sacmalamismiyim
Orkideler özellikle phalaenopsisler istekleri karşılandığı sürece mutlu olan bitkilerdir keza bu sebepten ötürü adını en sık duyduğumuz orkidedir.

Orkide ne ister? Havadar bir ortam, kaliteli bir orkide karışımı ve genelde 7-10 gün arasınds değişen bir sulama süresi. Aynı şekilde çok ışıktan hoşlanmazlar ve direk güneşe maruz kalırlarsa burada da çok karşılaştığımız güneş yanıklarına maruz kalırlar.


Sizin orkidenizin hiksyesine gelince aspiratörlern bile kolayca başa çıkamadğı mutfak kalıntılarınn neden orkidenizin üzerinde belirdiği sorusunun cevabı belli. Mutfak aynı zamanda böceklerin en cafcafllı olduğu,nemin havasızlığın genelee tavsn yaptığı ortamlardır.Kısacası en ideal ortam değildir savını genel bir mutfak için yapabiliriz.

Kökü tamamen giden bir orkidenin kurtulma şansını soracak olursanız normal bir orkide gibi bakılırsa düşük, mutfakta ise sıfır diyebiliriz. Aksi olsaydı hepimizin evinde yuca ya da benzeri bir ağaç olmalıydı.

Şimdi kızacaksınız charlaux ne kadar kötü davrandı bana diye. Ancak sizde mantıksal düşünerek aslında sorunuzun cevabını bulabilmesiniz. Ama en kısa en özet şu olacaktır. Orkideleri yapı marketlerinde satılan süs bitkileri olarak kabul etmek yerine zenginliğini inceler ve bilgimizi geliştirmeye yorarsak eminim daha güzel sonuçlar olacaktır. Çünkü öbür türlü tam da yapı market satıcılarının istediği gibi dördüncü ve daha nice yirmi liralık orkidenizi almak için yolda olursunuz.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön