View Single Post
Eski 25-08-2017, 09:44   #195
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
..ama sardalya zaten yağlı bir balık olduğu için o mutlaka mangalda pişer bizde.
Sağolun Güler Hanım..bu dünyada yediğin içtiğin kar zaten
Ateş iyice kor haline gelince dizersin sardalyaları sıra sıra, bir yanı pişince çevirirsin ızgaranın diğer yönünü.... yanında bol bir salata ve sonrasında Hasan Çavuş'un tahin helvası da oldu mu, başka bir şey istemez diyecektim ki..
Ben fidanlıkta insanoğlunun mağara devri yöntemleriyle en ilkel bir şekilde pişirme, yemek yemeye bayılıyorum..çatal bile kullanmam mecbur kalmadıkça..insanın parmaklarını yalaması bile güzeldir..

Mangal bile şart değil, iki taş, iki tuğla oldu mu al sana ocak..veya mangal..kuru zeytin dallarının en incelerini kırarak 10-15 dakkada hazırlarım çoban ateşini..fazla harlı ateş iyi değildir sardalyada..hatta biraz küllendirmek gerek..

Sardalyanın zamanını kollamak Güler Hanım..şimdi tam zamanı..şakır şakır yağ akıyor..
Pişirmede biraz hata yapıyorsunuz gibime geldi..ben, sardalya yağlarının eriyip ateşe minimum miktarda az düşmesi için 15-20 saniyede bir çeviririm ızgarayı..bir tarafının kızarmasını beklemem yani..sardalya fazla kızartılmaz zaten..sardalya mutlaka ''boklu kebap'' olarak pişmelidir..bir de çok taze olmalı, balıkçıdan aldığınız balıkların suyunu süzüp hiç yıkamadan buzdolabına konmalıdır..
Bi tiyo daha..pişirince balığın pulları, derisi yanıp kararıyorsa o sardalya yağsızdır..bir de iri olmalı sardalya..

Benim ızgara tam 45 sardalya alıyor..evden sayıp ta götürürüm..onca salata balık yememe rağmen en çok 1-2 saat sonra tatlı krizi oluyo..bunu da bi akrabamın yetiştirdiği Davutbey kavunlarıyla gideriyorum..balık niye tatlı krizine sokar anlayamam bi türlü .)


Düzenleyen pria : 25-08-2017 saat 10:33
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön