View Single Post
Eski 22-08-2017, 09:40   #217
aydemiraydın
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 1,293
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tropik meyveler Mesajı Göster
Sayın feast3874, sizi bu düşüncenizden ve girişimci ruhunuzdan dolayı kendi çapımda tebrik ediyorum. Ne kadar güzel bir şey yapıyorsunuz. Keşke elinde değişik türlerden ve kolay bulunmayan meyveleri olup da, bunları satan başka arkadaşlarımız da olsa. Hem onlar para kazansa, hem biz bu lezzetlerden istifade etsek, hem de sağlığımıza olumlu faydalar katsak. Ben de bu meyvelerden istiyorum. Şifa bulmaz bir lezzet müptelası olarak, listeye lütfen beni de yazınız.
Benim her zaman mantığım, felsefem şudur:
Yüce Allah (c.c.) dünyanın her tarafında değişik meyveler, bitkiler, sebzeler vs... yaratmış ve bunları dünyanın dört bir tarafına yaymış. Neden kendimizi bu faydalı, şifalı ve lezzetli ürünlerden mahrum edelim? İyi ki Kristof Kolomb Hindistan'ı ararken Amerika'yı keşfetti de, domates, patates, pepino, mısır vs. yiyebiliyoruz. İyi ki Ayçiçeğine İzmir'de çiğdem deyip çitleyebiliyoruz. Buna benzer şeyler çoktur.
Biz neden değişik, faydalı ve lezzetli tatlardan yeteri kadar tadamıyoruz?
BU SİTEDEKİ BİRÇOK ARKADAŞ ASLINDA KRİSTOF KOLOMB RUHUNA SAHİP. (BEN DE ÖYLE ). ORTAK KONUMUZ BİTKİLER AMA BU KÂŞİF RUHUYLA, MEMLEKETİMİZE VE MİLLETİMİZE HEM DIŞARIDAN YENİ YENİ BİTKİLER GETİREREK, HEM DE MEVCUTLARI YAYARAK, BİLEREK VEYA BİLMEYEREK HİZMET EDİYORUZ. ASLINDA EN BAŞTA DEVLETİMİZİN YAPMASI GEREKEN BU İŞLERİ, AMATÖR VEYA PROFESYONEL OLARAK BİZLER YAPIYORUZ. Zamanında (3 sene önce) Edremit'te taze civanperçemi aradığımda, dağ köylüleri bu bitkiden bölgemizde olmadığını söylediler. Ben de geçen sene dışarıdan tohumunu getirtip, yetiştirdim. Bu sene bendeki civanperçemleri çiçek açtı. Şimdi İnşallah çoğaltmaya başlıyorum. Önümüzdeki zaman içerisinde, bölgemde isteyen olursa, fide verebileceğim. Böylece hem civanperçeminin bu bölgede çok rahat yetişebileceğini ispatlamış oldum hem bölgeme bu önemli tıbbî bitkiyi kazandırmış olacağım İnşallah. Saygılarımla.

sn. tropik meyveler, fazla tanımadığınız bizim buralarda yetişirmi dediğiniz bitkiler hakkında bu linkten bilgi alabilirsiniz.

PFAF

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön