View Single Post
Eski 21-08-2017, 20:14   #188
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bu akşam fidanlıkta sardalya ızgara yaparken Şarköy/Tekirdağ tarafından acaip görüntülü bulutlar peydahlandı..alelacele balıkları tıkınıp kaçtım köye..

Eve geldim, çıktım balkona du bakalım nolcek diye beklemeye başladım..Şarköy tarafından bulutlar iyice kabardı..insanın aynen ama aynen üst çene kemiği ve dişleri görünümü aldı..ısırmasa bari bu bulut benim zeytinleri ve sebzeleri diye aklımdan geçirmedim değil..
Neyse kabardı kabardı, abandı bulut alabora yaparak köyün üstüne..100 yaşından fazla çınarlar sanki devrilecek gibiydi..insem de aşağıda çınarın dibindeki benim elektrikli bisikleti çeksem dedim ama vazgeçtim..derken bi yağmur bi yağmur, görmeyin..şimşekler zikzak çiziyodu gökyüzünde..

Neyse balkondan yıldırım girmesin diye telefonu kapattım..açtım bi maden suyu..bir daha ardından..45 tane iri sardalyayı alelacele lüplettiğimden içimin yandığına mı fidanlığın haline mi yansam şaşırdım kaldım..

Allah'tan dolu yapmadı..şahane bi yağmurun ardından geçip gitti bu badire de..3 günden beri zeytinleri suluyordum, dün bitirdim, yağmur yağdı..olsun..artık su falan istemezler, davul gibi şişerler..25 günden beri sulamadığım domatesler de bir döl daha verirler artık..

Artık alışmalıyız bu tür afetlere, sürprizlere..herşeyin çivisi çıktı..

Yağmur yağarken, aklıma köyden bi tanıdık geldi..bu yıl çeltikleri iyi olduğu için böbürleniyordu..ama laf arasında benim tanıdığım birinin çeltikleri kötü olduğunu ve beter olmasını söyleyince canım sıkıldı..uyardım; bak bu tür şeyler iyi şeyler değil, diye..ama abi ben bi sene çeltikte canım yanınca o da seviniyodu halime, dedi..olsun, dedim..herşeye rağmen çoluğu çocuğu var, onların hatırına böyle düşünmemek lazım dememe rağmen ''ben onun bu durumuna seviniyorum'' deyince iyice tepem attı ve ''sen bu kafayla gidersen yine birgün felaket yaşayabilirsin'' dedim ve kalkıp gittim masadan..

Bu akşam bulutlar kabarınca yüreği hop hop etmiş, benim laflarım gelmiştir aklına sanırım..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön