View Single Post
Eski 15-08-2017, 21:10   #3277
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Afiyetle yiyin inşallah. Daha önce paylaştınız mı bilemiyorum, turşunun tarifini alabilir miyiz?
Teşekkür ederim Sn. Dutlubahçe, evet daha önce de paylaşmıştım, bu turşu 3. yaptığım yaz turşusu.

Malzemeler: yeşilden pembeye dönmüş domates,
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı dolusu tane kara biber,
kavanozun dibine biraz nohut,
1 çay kaşığı kadar limon tuzu.
bir kaç dal dereotu,
litre başına 1 çorba kaşığı silme kalın tuz, aldığı kadar musluk suyu.

10 litrelik kavanozun dibine nohut, tane karabiberin yarısını ve biraz sarımsak koydum,

sonra seçtiğimiz domatesleri yıkadıktan sonra bir bıçakla domateslere üç yerden derince çizik attım ve kavanozun yarısına kadar dizdim, aralarına dereotu dallarını yerleştirdim,

geriye kalan sarımsak ve tane karabiberleri de koyduktan sonra,
aldığı kadar bütün domatesleri doldurdum,

en son tuzu, limon tuzunu da ilave ettim, üzerine asma dallarında küçük bir halka yapıp domateslerin üzerine yerleştirip aldığı kadar suyunu kodum ve ağzını sıkıca kapattım.

Hava sıcak olduğu için çok çabuk yenecek hale geliyor. (1 hafta 10 gün gibi)

Daha önce paylaştığım.
akçabardak / bahçe

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön