View Single Post
Eski 13-08-2017, 10:25   #48
tapi
Ağaç Dostu
 
tapi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2016
Şehir: BURSA
Mesajlar: 565
Chamaelobivia, Echinopsis chamaecereus

Yukarıda ençok tür barındıran kaktüs cinslerini yazdım. Bunlara alttür ve varyete eklenirse sayı çok artar. Hele birde hibrid (melez) işin içine girerse o zaman içinden çıkılmaz.
Echinopsis cinsine dahil edilmiş diğer kaktüs cinsleri lobivia-psodolobivia, trichocereus, chamaecereus, soehrensia, helianthocereus, acanthocalycium cinsleri. O nedenle bu gurupta birbirine hiç benzemeyen kaktüs çeşitleri bulunuyor ve kafa karıştırıyor. O nedenle bazıları lobivia ve trichocereus isimlerinden vazgeçmiyorlarmış.
Hibrid konusu çiçeklerinin güzelliği nedeniyle echinopsis cinsi kaktüslerde çok populer. Ehinopsis, lobivia, chamaecereus, trichocereus arasında çiçekleri daha da güzel hale getirmek için melezleme yapılıyor. Hatta bu melezlere özel isimler veriliyor (Benhur, Cheetah, Cassandra, Brigitte Bardot, Antares gibi).
Chamaelobivia, Echinopsis chamaecereus
Name:  chamacereus.jpg
Views: 1991
Size:  36.5 KB
Evet yukardaki kaktüslerde 3-4 ay içinde büyüyenlerden. Ne kadar büyüdükleri anlaşılsın diye orijinal 5 cm saksıyı da fotoğrafa aldım. Bunların henüz çiçeklerini göremedim, kısmetse önümüzdeki bahara...

4 ay önce 5 cm lik saksıların çoğunu 7cm lik saksıya almıştım. 3-4 aylık sürede çoğu büyüdü. Ancak büyüme olmadığını farkettiğim bazı kaktüsleri (6-7 adet) saksısından çıkarıp gözlemledim. 5cm lik saksıdaki kalıp neyse öyle kalmış. Hepsinde de kökleri hapseden katılaşmış torf vardı. Özellikle gövdeye yakın yerler olmak üzere 2/3 kısmını temizleyip yeniden saksıladım.


Düzenleyen tapi : 08-03-2018 saat 14:19
tapi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön