View Single Post
Eski 09-08-2017, 15:30   #64
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi srnty Mesajı Göster
merhabalar, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ağaç doğrudan güneş almayan ancak aydınlık ve havadar bir ortamda, Sulamayı sprey ile günde 3-4 defa ağacın dallarını ve gövdesini ıslatacak şekilde (4-5 fıs) yapıyorum. Ayrıca sabah erken saatlerde toprağın üzeri nemlenecek şekilde yine sprey ile sulama yapıyorum. Mersinde bulunmam nedeniyle hava çok sıcak olabilmekte. Saksının ilk hali aşağıdaki resimlerdeki gibiydi (bahçeli bonsai idi) ancak ağaç bu şekilde olunca diğer yosun ve dekorları kaldırdım (belki yosunlar nedeniyle yeterli sulama yapamıyorum diye düşünmüştüm). saksının altında delik bulunmakta ve bu deliği parmağımla kontrol ettiğimde toprakta aşırı bi nemlilik bulunmamakta. Ayrıca yukarıda bahsettiğiniz gibi beyaz kağıt testini yaptım ve hareketli bir organizma göremedim.
Önerilerinizi bekliyorum. Tekrar çok teşekkür ederim.
https://i.hizliresim.com/293orA.jpg
https://i.hizliresim.com/jWON8m.jpg
https://i.hizliresim.com/mkyN30.jpg
https://i.hizliresim.com/YNLEDZ.jpg
https://i.hizliresim.com/Ddb5Pv.jpg

Yeniden merhaba,
Ağacınızın toprağı muhtemelen fazlaca kuru kalmış.
Bonsailerde sulamanın sadece spreyle yapılacağı gibi yanlış bir kanı var, sanıyorum siz de böyle yapıyordunuz.
Spreyi sadece toprak yüzeyini nemlendirmek için kullanırız, toprağın suyu kabul etmesi için, ardından normal çiçek sular gibi bolca sularız ağacı, toprağın her yeri suya doyana ve alttan bolca su akana kadar.

Sadece spreyle sık sık da olsa toprağı nemlendirmek ağacın kökleri seviyesindeki toprağı yeterince doyurmaz. Sıcak havanın da etkisiyle bu yüzey toprağı kısa sürede kurur fakat ağacın köklerine yeterince nem ulaştıramaz.
Her gün sprey yapmak yerine ağacın gövdesinin çevresindeki yüzey toprağı kurudukça önce spreyle nemlendirip arkasından derinlemesine sulayın. Toprak yüzeyini kontrol edin her gün, kuru değilse sulama da sprey de istemez ağacınız.


Bir de foruma fotoğraf yüklemekle ilgili şu konuları inceleyin lütfen;

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

Dikkat: Fotoğrafları neden foruma yüklemelisiniz?

Kolay gelsin.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön