View Single Post
Eski 08-08-2017, 12:49   #1354
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Sebzelerinizin hepsi çok güzel.

Paylaştığınız tohumların onda biri dahi toprakla buluşmuş olsa gene amaca hizmet edilmiş olacaktır. Etkinlik dışında çevremde toprakla uğraşan herkese domates tohumu vermeye çalıştım kış sonunda. Pazarda domates aldığım köylüye neden tüm pazar neredeyse aynı domatesle dolu diye sordum, bu çeşit baskın çıktı bütün çeşitleri kendine döndürdü dedi. Sana yaz sonu katıksız yerli tohum vereceğim dedim, aman unutma onu uzak tarlaya ekerim tozlaşmadan korurum dedi. Meseleye tohumun yayılması dışında bakmıyorum, ticaretini yapan kişiye bile tohum verebilirim yeterki yayılsın tohumlar. Bunun yanında dağıtılan tohum hakkında yazı yazılmamasına da alınmayın. Örnek olarak ben sahife açabilecek onu yürütebilecek vakte sahip değilim. Tohum yollayanlara minnettar olduğumuz bilinen gerçek, bu kafi olmalı.
Sayın Hosseda; sayfamda sizi görmek mutlu etti açıkcası... teşekkür ederim yazdıklarınız için işte insan oğlu en azından verilen bir şeyin akıbetini merak ediyor ve bir teşekkür minnet bekliyor... Bence bir teşekkür max 2 dklarını alır bu kadar mı zor teşekkür etmek ya da ekildiğini göstermek eğer zamanları yoksa tohum etkinlik paylaşım zamanı sayfalarda fik fik gezerken tohum seçerken zamanları oluyor ama...


eğri oturalım doğru konuşalım şimdi her şeye iyimser bakmak biraz tuhaf...


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Kapyalar fazla büyük değil mi?

Evet gayet büyükler vallahi dikim öncesi karıklara hayvan gübresi doldurdum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
kıl biberlerde sanırım tam kıl biber gibi değil sarı sivri biberler gibi geldi. ya da dediğiniz gibi çapraz toşlamadan kaynaklı da olabilir. bu sene kesinlikle biber senesi sanırım. özellikle kapyalarınız çok güzel.

bu arada bir şey sormak istiyorum bu kapyalar kızarınca mı toplanıyor yoksa toplandıktan sonra mı kızarıyor. geçen yanlışlıkla 2 tanesini hanım koparmış bende koparsaydın kızarsaydı dedim. sizinkileride yeşil görünce sormak istedim.

Bende hibritlenmeden şüphe ediyorum ama hibritlenme iyidir arada güzel çeşitler çıkıyor ^^


Bu etli biberleri yeşilken kopartıp taze taze tüketmek çok güzel oluyor... Ben daha çok seviyorum...

Ama kızartmadan toplamamın nedeni başkaları tarafından toplanması bir nevi çalınmasın diye erken topluyorum ürünleri aramızda kalsın bazen ürünlerim aşırılabiliyor...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön