View Single Post
Eski 08-08-2017, 11:24   #61
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
toz.PNG

Bu bölgedeki gibi toz görünümünde olurlar ama hareket etmiyorlarsa sorun yok.

Aldığınız yapı market koşullarıyla çok farklı bir ortama geçiş yapmış ağacınız, klimalı bir ofiste zaten herhangi bir ağacın uzun süre sağlıklı kalması zordur çünkü çok değişken ve tutarsız bir çevre yaratır ağaç için.

Ağaçlar stabilite isterler. Mevsimler arasında günden güne değişen yumuşak geçişler isterler ki kendilerini iklime adapte edebilsinler. Yaz sıcağında, ona uyum sağlamış bir ağacı bir anda neredeyse kış ısıları olan bir ortama koyarsanız bocalaması son derece normal.

Ağacınıza en iyi açık havada bakabilirsiniz. Bazı türlerin çok dayanıklı olmasından dolayı iç mekan şartlarına uyum sağlayabiliyor olmaları da dışarda daha mutlu olacakları gerçeğini değiştirmez. Onlara açık hava koşulları sağlamanın bizler için en kolay yolu da balkonlarımızdır. Bu ortamlarda ağaçlarımıza son derece sağlıklı şekilde bakmamız mümkündür.

Ağacınızı açık havaya çıkarın. Direk güneş görmesin toparlayana kadar. Sulamasını kontrol ederek gidin. Yaprak dökmeye bir süre daha devam eder yine ortam değişeceği için ama bu kez yeni ortamı onun sevdiği şartlarda olacağı için dökmeyi bırakması lazım. Sulamaya dikkat ettiğiniz sürece kısa sürede toparlar kendini.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön