View Single Post
Eski 04-08-2017, 01:11   #57
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu
 
Batı Rüzgarı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 706
çapraz hibrit denemem ne yazık ki başarısız oldu. Tohum tutmadı... Bu tür çapraz hibrit denemelerinin çok azı başarılı olabiliyormuş. ama aztek zambağı ile Hippeastrum başarımları var. Bu bağlamda denemelerime devam edeceğim ama sadece başarılı olursam konusunu açarım.

her sene olduğu gibi bu sene de pek çok konuda tecrübe edindim. Seneye artık zirai ilaç da kullanmayı düşünüyorum. çünkü bu sene kırmızı örümcek yaprak biti trips ve karıncalarla baya uğraştım. Özellikle kırmızı örümcek farketmesemde pek çok bitkiye geliyor ve ayırt etmiyor. en son sümbülteberlerimden kırmızı örümcek ve bodrum papatyamdan yaprak biti ayıkladım. bu konuda zirai tavsiyelere açığım. ama kolay ulaşılabilir etkili bişey olursa daha iyi olur...

ayrıca kendi açımdan da şunu önerebilirim. ev içerisindeki karıncalar için karınca tebeşiri almıştım... eğer maket bıçağı ile bu tebeşiri toz haline getirip saksının içine dökerseniz karıncalardan eser kalmıyor ve tekrar gelmiyor. hatta gözlemlediğim kadarıyla toprak yüzeyindeki kırmızı örümceklere de gayet etkili...(zor ama toprak yüzeyinde hareket halinde görmek mümkün) ama suda erimediği için sprey yapılamıyor. tripslere etkili değil.

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön