View Single Post
Eski 02-08-2017, 10:20   #182
nilufers
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-07-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CornusMas Mesajı Göster
Sayin nilufers & celalim01

"Bir ağacın erkek olması nedeniyle çiçek açmaması" diye bir şey yoktur. Çiçekli bitkiler, dişi, erkek ya da hermafrodit olsun mutlaka çiçek açar. Angiosperm dünyasına ait olup çiçek açmayan bir tür soyunu devam ettiremez ve yok olur.
...... Yeterli özeni gösterir ve yeterince beklerseniz ıhlamurunuz mutlaka çiçek açacaktır.
Merhabalar,

Sayın CornusMas, cevabınız ve paylaşmış olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Yanlış anlaşılmaması için tekrar belirtmek isterim ki , ben ıhlamurun "erkek" olduğun hiçbir zaman iddia etmedim) Ihlamur türünden mi kaynaklanıyor diye sordum , bildiğiniz üzre yaklaşık olarak 30 farklı tür ıhlamur var ve bazılarında gerçekten yok denilecek kadar az, bazılarında ise 1,5 metre boyuna rağmen bol çiçek oluyor
Benim daha yeni taşındığım apartmanda komuşumuzun bahçesinde de epey buyük ( en az 11-15 yıllık) ağac var ve dediğine göre şimdiye kadar hiç çiçek açmamış, komşumuz bu sene ağacı kesti.
Ben ağac kesilmesine karşıyım, mümkünse yeri değiştirilebilir diye düşündüm, bahçe çiçek açmayan ıhlamura feda edilmeyecek kadar küçük, bodur -yarıbodur agaçlar için daha uygundur.
Haklısınız, muhtemelen bulunduğu toprak çiçeklemeye uygun değildir, çünkü gövdesi gittikçe kalınlaşıyor, dallar ve yapraklar aşırı hızlı büyüüyor.
teşekkürler,
saygılarımla

nilufers Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön