View Single Post
Eski 19-07-2017, 15:45   #44
nicholai hel
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Saksı değişimi yaptıktan sonra önce sağlıklı bir gelişim oldu da son dönemde mi bu problemleri yaşamaya başladınız, yoksa o zamandan beri süregelen bir problem mi?

Eski toprağını tamamen değiştirmekle iyi bir iş yapmışsınız ama sonrasında tabi ağacın çok iyi bakılması ve bir an önce kılcal köklerini onarması lazım.

Fungusitler genel olarak toprak üstü aksamda etkilidirler, Mancozeb de bu gruptadır. Toprak altı ve kök boğazı etkili fungusitler de var ama bir zirai ilaç bayisine sorarak almak lazım. Birkaç marka biliyorum ama en iyisi problemi anlatıp danışarak almaktır. Mancozeb sulama suyuna karıştırmanızda bence etki alamazsınız. Hatta onun yerine elinizde varsa köklendirici bir ürün kullanmanız çok daha iyi olur. Yoksa da ilaçtan önce onu edinebilirsiniz.

Sorunun kaynağı bakteriyel de olabilir, bu durumda en genel geçer ve en uygun maliyetli uygulama bakır kullanmaktır. Yine bir zirai ilaç bayisinden pestisit ruhsatlı bakır alıp kullanabilirsiniz. Kullanım şeklini de satıcıdan öğrenebilirsiniz.

Kök çürümesi ise problem, saksı değişimi yapmak, bu sırada çürümüş kökleri uzaklaştırmak, uygun karışımla yeni saksıya almak, sulamayı gerektiği ölçüde yapmak ve köklendirici kullanmak sorunu çözer, başka bir ilacın maliyetine girmeniz gerekmez.

Gövdedeki beyazlığı ıslak diş fırçasıyla bir firçalayıp temizleyip bakın, muhtemelen geçecektir. İsterseniz bir fotoğrafını ekleyin bakalım.

Pomza taşını az miktarda bulmak biraz zor olur, genelde çuvalla satılır, lav taşını belki daha uygun bulabilirsiniz. Perlit artık yapı marketlerde, peyzajcılarda bulunabilen bir malzeme. Yine internette de mevcut az miktarlarda.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön