Konu: Nergis
View Single Post
Eski 19-07-2017, 11:33   #2948
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Bu başlikta en çok üzüldüğüm hususlardan biri de şu..

Her nergis türünün artı ve eksi özellikleri olabilir..bunları tesbit etmek nergisseverler için çok önemli..
Ben Karaburun nergisi diye adlandırdığımız nergisi her fırsatta çok sevdiğimi özellikle belirtmeme rağmen, çiçeklenme yüzdesinin çok düşük olması, karasal iklime pek uygun olmadığı gibi hususları açıklamaya çalışırım. Hatta blog'umda bile ciddi-dürüst biri olarak Karaburun nergisleri satın alacak kişilere ''Bu nergisler biraz müşkülpesent bir tür olup çiçek açma garantisi veremiyorum'' diye de belirtirim..buna rağmen bu yıl elimde satılık tek bir Karaburun nergisi kalmadı..

https://yogunkokulukatmerlinergis.wo...2012/08/13/19/

Fakat, forumdan sınırlı sayıda üye, benim bu yazdıklarımdan, Karaburun nergislerini kötüleyip, Erlicheer nergislerinin reklamını yaptığım anlamını çıkarıyor..inanın kahrediyor bu tür yaklaşımlar..

Bir kez daha yazıyorum; erlicheer'lerin ayrıca reklama asla ihtiyacı yok..

Kaldı ki, 20-25 yıl önce tesadüfen elime geçen tek bir soğanı ürete ürete, bu güzel türü ülkeye ilk tanıtan, insanların sahip olmasını sağlayan bir kişi olarak kötü birşey mi yaptım..en azından, ithal edilip binlerce dolar kaynağımızın Hollanda'lara gitmesini önledim..
Hala bu gayretimi sürdürüyorum; elimde çok nadir nergis türlerini binbir zorlukla yurtdışından edindim, çoğaltma aşamasındayım..zamanı gelince Türk insanını onlarla da buluşturup keyiflerine keyif katacağım..

Allah aşkına, bu ülkede benim gibi başka bir insanları gösterin ki; öncelikle ben tebrik edeyim ..

Herşey eleştiriye tahammülsüzlükten kaynaklanıyor..tabi ki, herkes burada özgürce kişisel görüşlerini yazabilir..ama yazdıklarına eleştiri yapılınca karizmayı çizdirdiğini algılayıp alınganlık göstermemeli..

Ne demek yani '' kişisel görüşümü yazdım, yazdığıma pişman oldum'' diye alınganlık yapmak..
İnsan yazacağı şeyleri iyice araştırıp süzgeçten geçirip yazarsa karşı taraftan eleştiri de gelmez, yazdığına yazacağına pişman da olunmaz.


Düzenleyen pria : 19-07-2017 saat 12:10
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön