View Single Post
Eski 14-07-2017, 00:16   #84
AÇakıcı
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guernica Mesajı Göster
Başvuruyu henüz yapmadığım için süreci tam bilmiyorum ama bildiğim kadarını yazayım. Cins değişikliği için tapu dairesine başvuru yapılınca tapu ilçe tarım müdürlüğünden görüş istiyor. İlçe tarım müdürlüğü de tarlaya gelip durumu değerlendiriyor. Ağaçların gelişimi cins değişikliği için yeterli olduğunda değişim işlemi için görüşünü bildiriyor. Bana söylenen yeni dikilmiş fidanların gelişimini görmeden onay vermedikleri. Suistimali engellemek için böyle bir süreç işletiliyormuş.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba, benim bahçem Çanakkale'de 4 tarafındaki yollara 100 mt, köydeki evlere 100 mt ve denize 400mt yakın, hiçbir yerinden yol geçmiyor ve tapuda meyve bahçesi olarak geçiyor. Bu şekilde yolu olmasa bile meyve bahçesi niteliğinde bir arsaya ev yapabilir miyim?

Bu soruyu resmi bir başvuru ile Çanakkale İl Özel İdaresi, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü'ne sormam gerektiğini öğrendim. Fakat şöyle bir sorun var ki; oraya soruyu sorunca arsaya imar izni verilirse, park yol gibi terk edilmesi gereken alanlar da ortaya çıkabiliyormuş... yani arsanın mt2 olarak küçülme ihtimali var.

Ayrıca Çanakkale seneye Büyükşehir olacaklar listesine alınmış, Büyükşehir olursa şimdiki köy, mahalle olacak. şimdi mi müracat etmeliyim, mahalle olunca mı? yani eğer büyükşehir olmadan müracat etmem gerekiyorsa geç kalmadan müracat edeceğim, ama mahalle olunca müracat etmem gerekiyorsa 6 ay daha bekleyeceğim...

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön