View Single Post
Eski 29-06-2017, 06:43   #64
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 545
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Altay_41 Mesajı Göster
Meyve çekirdeği toplama etkinliklerinde meyve çekirdekleri toplanıp ekiliyor.
Ancak bu etkinliğe katılanların çoğu çekirdekleri marketten aldıkları meyvelerden temin ediyorlar.

Bu meyveler hibrit ağaçlardan temin edildiyse ekilen çekirdekten ağaç yetişir mi?
Yetişse bile bu ağaçların yayılması yerine köylerde bahçelerde organik olduğunu bildiğimiz ağaçları çoğaltmak daha iyi olmaz mı?


Hibrit, yarı bodur veya bodur ağaçlar yerine organik olduğunu bildiğimiz ağaçların meyve çekirdeklerini ya da çeliklerini paylaşmalıyız...

Meyve ağaçlarını çoğaltmak adına neler yapılabilir?
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yanıt verirlerse sevinirim.
Altay bey bende sizin gibi bu hibrit muhabbetine çok takılan birisiyim bayağı bir doküman incelemesi yaptım Sebze ve meyve üzerinde yapılan hibritleme işlemi çok tehlikeli ve yanlış bir işlemdir aslında. Doğanın kendi yaptığı Melezleme ile aynı gösterilmekte her seferinde ama alakası bile yok maalesef.

incelediğim bir kaç tür hibrit ve melezlemeden bahsetmek isterim 2 si arasında dağlar kadar fark var.

Domates Patates Hibriti aynı şekilde doğal yollar ile melezlenmiş domates.

Domates bitkisinin sözde yerli dediğimiz genetiği oynanmamış türlerin çok dayanıksız olduğu kısa sürede bozulduğu ve çürüdüğü ayrıca veriminin çok düşük olmasının yanında çok geç yetiştiği söylenmektedir sözde bizim Ülkemizin mühendisleri dediğimiz ZİRAAT MÜÜHENDİSLERİ. Fakat öyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir tamamen kandırmaca ve para hırsının gözlerini bürümüş olmasından kaynaklıdır.

Hibrit türüne bakacak olursak verimi yüksek çabuk olgunlaşması dışında hiç bir kazanımı yoktur tam aksine bir durum söz konusudur uzun ömürlü değildir 1 haftanın sonunda kara küflenme ya da içeriğindeki tohumlukların filizlenip yeniden yeşermesi gibi saçma bir durum söz konusudur.

Birde kansere karşı normalde koruyucu olan yerel türlerin aksine hibrit türlerde aşırı alerjen bünye yapısının oluşması, Kanserin baş tetikleyicilerinden ve Kısırlığın sorumlusu olması cabası.

Sebebi ne bu kadar zararın diye soracaksınız sebebi aslında sözde Bilim erbabı kişilerin sadece para odaklı yaşaması ve çalışmasıdır. Domates hibritinde Balık geni aşısı bulunmaktadır Patateste Tavuk geni aşısı bu sebeplerden dolayı olması gereken bitkiden çok bilim kurgu filmlerinde ki yaratıktan farkları yoktur.

Darvin teorisi ile kesinlikle uzaktan yakından alakası yok yapılanların hibrit türlerde.

Meyve ağaçlarında da aynı durumlar söz konusu muhakkak yanlış diyenler olacaktır ama kusura bakmayın bu iş üstünde çalışan büyük türk profesörler bile doğrulamakta yukarıda yazılanları ayrıca Yurt dışı ülkelerin çoğu Hibrit türlerden arınmanın peşinde ülkemizde var olan endemik türleri alıp kendi ülkelerinde üretip tekrar değişik adlar altında ülkemize satmaktadırlar belki de umursanmayan en acı gerçek YOZLAŞMANIN ötesine geçmeyi başarabilmemiz olmasıdır.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön