View Single Post
Eski 10-09-2007, 10:35   #1
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Bu çamlar komşu binaya zarar verir mi?

Merhaba...

Ben Gaziantep 'te kendi çapımda ağaç ve çiçek yetiştirmeye gayret ederken, dün akşam gelen bir telefon beni huzursuz etti. Mersin 'de eşimin dedesi rahatsız olduğu için ve mahalleden ayrılmak istemedikleri ve ev sahibi evlerini satışa çıkardığı için, evlerini yaklaşık 4 yıl kadar önce satın almıştım. Bahçesinde de 2 tane 50 yıllık çam ağacı vardı. Bu ağaçları çok seviyordum ve satın alırken "50 yıllık ağacım olsun" düşüncesi de hakim oldu.

Aldığımız günden beri sürekli bu 2 ağaçtan dolayı bitişik komşu bizi hep rahatsız ediyor. "Bu ağaçları kesin" diyorlar. Sebep olarak da önce dökülen yapraklarından, yuva yapan kuşlardan şikayet ettiler. Baktılar olmuyor bu defa da "binaya zarar veriyor, duvarlarımız çatladı bize birşey olursa siz nasıl rahat edeceksiniz" diyorlar. Bu sene baharda Mersin'de sel olduğunda ağaçların bitişiğindeki sınırı olışturan bahçe duvarları yıkıldı. O zaman da kestirin dediler. Sonra duvarı yaptırdılar. Dün gece telefon edip, "bu ağaçlar yeni duvarı da çatlattı, binada da çatlaklar var, bu ağaçları kestirin, yoksa bina başımıza çökecek" diyorlar.

Ben komşuma zarar vermek istemem. Lakin Onların asıl derdi bahçe sınırını oluşturan bu ağaçlardan kurtulmak. Kendileri binayı yaparken bahçe payı bırakmamışlar. Sınıra kadar inşaat yapmışlar. Sonra da bahçe elde etmek için bizim tarafa geçmişler. Lakin bu 2 koca çam onların daha fazla içeri girmesine müsâde etmiyor.

Esas sorun ne olursa olsun, bu ağaçlar gerçekten komşuya zarar verir mi? Vermezse, bu ağaçları korumak için ne yapabilirim. Kafasına göre devamlı tepeden kestirdiği için 50 yıllık ağaç, kelaynak gibi oldu. Şikayet edeceğim yer neresi olmalıdır.

Eğer zarar verirse, bunu nasıl belgelendiririm. Çünkü zarar verip deyip kafadan kesmek de doğru olmaz. Şu ana kadar bir zarar var mı, bunu nasıl tesbit ettirebilirim? Kesimden başka yapılacak tedbirler yok mudur? Kesimi lazım olursa nasıl ve kimlerle irtibata geçmem lazım.

Bana bu konuda yardımlarınız olursa çok memnun olurum. Şu anda çok sıkıştırıyorlar ne yapacağımı bilemiyorum. Ya birgün evde kimse yokken ağacı kökünden kesecekler ya da beni sürekli taciz edecekler. Aydınlatıcı bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...



Resimde görülen soldaki ev bizim, sağdaki ev komşunun. Ağaçlarla bizim ev arasında küçük bir bahçe var. Yaklaşık 5 metre kadar. Komşunun alt katı ile en fazla 1 metre ve diğer üstteki katlarla ise yarım metre var yok. Evlerinin köşesi zaten sokağa çıkarken az biraz bizim araziden çalmış durmda...

Eklenen Resimler
 
TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön