View Single Post
Eski 27-06-2017, 19:31   #21
arslanereli
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2014
Şehir: sakarya
Mesajlar: 142
Pazarlama
Ürününüz pazara hitap etmeyecektir. Bir iki pazarcı ile Anlasaydın derseniz boşuna ugrasirsiniz. Pazarcılar öncelikle üçkağıtçı birçoğu ikinci üçüncü den sonra size takip kaybolacak. Halciler yine size birçok sorun çıkaracak. Nerdeyse bütün halciler şöyle çalışır. İlk konuşurken size diyecekler. Ben çok ürün satarım. Günde beş on bin satarım fakat ürün yetişip kapısına gittiğinizde ürün küçük diyecek şimdi gitmiyor diyecek ürün bol diyecek bu bahaneler hiç bitmez. Bunları geçerseniz eğer bu kez getir ürünü diyecek. Siz ürünü götürecek hale teslim edeceksiniz. Ödeme? Maalesef... Para alamazsınız. Halciler kendini hiç riske atmıyor. Sen ürünü teslim edersin halci ertesi gün ürünü pazarcılara sayarsak eğer aldığı paradan yüzde 12-15-20 oranında bir miktar keser kalanını size öder. Satamazsa eğer ürün sizindir çöpe giden ürün de sizindir. Tüm zararı siz cekersiniz.
Peki nereye satacaksınız?
Ürününüze değer katmak zorundasınız. Ben büyük bir marketler zinciriyle anlaştım ama bu anlaşma için yaklaşık 6 ay uğraştım. Firma kurdum analizler raporlar etiketler bir sürü gel gitler sonunda oldu bu. Tanıdığım bir iki arkadaş da aynı sıkıntıyı çekiyor onlara da yardım için benim uzerimden verdirmeye çalışacağım insallah.
Aslında burada da bu işi yapanların birleşmesi lazım yine hocamın dediği gibi birleşmek lazım. Bu işi yapanların birbirine destek olması lazım.

arslanereli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön